Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival sira i vina
  • 04.06.2018. 12:00

Više od 700 posjetitelja uživalo u okusima domaćih proizvođača na prvom festivalu sira i vina

Namjera festivala je promocija malih proizvođača sira i vina, dok se cjelokupni projekt odnosi na uspostavu modela on-line prodaje proizvoda lokalnih proizvođača temeljen na principu '0 km'.

Foto: Vladimir Vazdar
  • 292
  • 18
  • 0

Gotovo sedam stotina posjetitelja zabilježio je Prvi festival sira i vina održan u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu. 

Od izlagača predstavili su se vinari iz Baranje (Gerstmajer, Josić, Zajec, Svijetli dvori, Szabo), Iloka (TRS, Buhač, Papak), Sremskih Karlovaca (Benišek-Veselinović, 45. paralela), ali i Karašicke Republike (OPG Maltar kupinovo vino, OPG Pavičić rakija). Jake snage slavonskih i baranjskih sirara predstavljali su Mala mljekara Valpovo, Mljekara BIZ Pleternica, Mini sirana Gašić Beketinci, OPG Glavaš Bizovac, OPG Perić Viškovci, OPG Đurković Marjančaci, EPG Lehki Gat, OPG Geto Lug. Posjetitelji su mogli uživati u bogatoj ponudi polutvrdih i tvrdih sireva s raznim dodacima kao što su kopar, vlasac, ljuta i slatka paprika pa čak i cimet. Na festivalu su se mogli degustirati samo donmaći sirevi, suhomesnati proizvodi OPG-a Novosel i OPG Kraljik te palačinke Udruge Zvono. Također je organizirano sljubljivanje sira i vina koje je vodio Ivan Dumančić (Dumbina kuhinja). 

Festival je organiziran u okviru projekta "CAMARG – Klasteri inovativnih tržnica temeljenih na konceptu 'nula kilometara' ko generator rasta, financiranog u okviru transnacionalnog programa Interreg Mediteran 2014-2020. Projekt provode Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Udruga za kreativni razvoj Slap, a vrijedan je 2 milijuna eura. Namjera festivala je promocija malih proizvođača sira i vina, dok se cjelokupni projekt odnosi na uspostavu modela on-line prodaje proizvoda lokalnih proizvođača temeljen na principu '0 km'.

Festival su organizirali Udruga Karašicka Republika, Grad Valpovo, Turistička zajednica grada Valpova, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Udruga za kreativni razvoj Slap, navodi se u priopćenju koje potpisuje Mislav Matišić ispred Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje i Udruge Karašicka Republika.


Tagovi

Festival sira i vina Valpovo Promocija Mali proizvođači


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]