Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Voćarski sajam
  • 15.09.2016. 09:00

Voćari, edukatori i prerađivači zajedno po 11. put

Međunarodni Voćarski sajam u Donjem Kraljevcu ove godine 4. i 5. studenog 2016.

  • 1.263
  • 61
  • 0

Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolf Steiner iz Donjeg Kraljevca i ove godine pripremaju voćarski sajam namijenjen svim voćarima, struci i ljubiteljima voća.

U prvom planu Sajma i ove je godine promocija voćara, njihovih proizvoda i stvaranje kontakata, a okolnosti koje su ove godine zadesile voćare, zahtijevaju okretanje voćarske proizvodnje prema novim viđenjima uzgoja, ali i plasmanu krajnjeg proizvoda. Stoga je fokus Sajma ove godine okrenut prema prerađivačkoj industriji i njezinom utjecaju na voćarsku proizvodnju, mladima u poljoprivredi te ekološkom načinu uzgoja kao novom trendu u voćarstvu.

U fokusu prerada voća

Ovogodišnji podnaslov Sajma - Slatke tajne voća i voćnih prerađevina sadržano je predstavljanje sušenog voća, sokova, marmelada i pekmeza, priprema zdravih obroka, ali i 1. ocjenjivanje voćnih vina. Ovime donjokraljevačka sajamska priredba daje svoje priznanje sve popularnijim vinima od voća kroz stručno ocjenjivanje i promociju istih.

Međunarodni Voćarski sajam

U suradnji s Agronomskim fakultetom i Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Zagreba, Razvojnom agencijom Međimurje - REDEA Čakovec i Savjetodavnom službom osmišljen je stručni dio Sajma. Predstavit će se niskopesticidna integrirana proizvodnja u održivom uzgoju voća, konkurentnost ruralnog turizma, biodinamičko voćarstvo, nutricionistički aspekt konzumacije lokalnih i sezonskih namirnica, dok će središnji događaj biti okrugli stol na temu "Krah hrvatskog voćarstva! Prilika za novi početak?", zamišljen kao skup na kojem će struka, voćari, ali i predstavnici ministarstva dati svoje viđenje o trenutnim događajima i budućnosti hrvatskog voćarstva.

Prijavite se za sudjelovanje na ocjenjivanju voćnih vina!

Svjesni situacije u kojoj su se ove godine zatekli hrvatski voćari Organizacijski je odbor svim izlagačima omogućio besplatno izlaganje na ovogodišnjem Sajmu. Stoga pozivamo sve voćare, rasadničare, prerađivače voća i ostale dionike hrvatskog voćarstva da se prijave za izlaganje na 11. međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu. A isto tako pozivamo sve proizvođače voćnih vina da se prijave na 1. međunarodno ocjenjivanje voćnih vina u Hrvatskoj.

Program predavanja

Prijavnicu za ocjenjivanje voćnih vina (u prilogu ispod teksta) potrebno je ispuniti i poslati do 01.10.2016. na e-mail adresu info@vocarski-sajam.com. Uzorci se mogu dostaviti dostavnom službom ili osobno u Centar dr. Rudolf Steiner, Prvomajska 4, Donji Kraljevec 40320 zaključno s datumom 14.10.2016. godine.

Cijene uzoraka:

  • 1 - 4 uzorka - 100,00 kn po uzorku
  • 5 uzoraka - 350,00 kn

Na više od 5 uzoraka, na cijenu od 350,00 kn svaki dodatni uzorak naplaćuje se 70,00 kn. Uplata kotizacija za sudjelovanje na 1. međunarodnom ocjenjivanju voćnih vina: Centar dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4, 40 320 Donji Kraljevec, IBAN:HR6623400091116034869. Naznaka uplate - ime i prezime, ocjenjivanje voćnih vina.

Izlaganje na sajmu prijavite do 10.10.2016.

Prijavnicu za izlaganje na Sajmu potrebno je ispuniti i poslati najkasnije do 10.10.2016. na e-mail adresu info@vocarski-sajam.com. Obzirom na elementarne nepogode koje su ove godine zadesile hrvatske voćare, izlaganje na 11. Međunarodnom voćarskom sajmu je besplatno, uz obvezu uplate 100,00 kn čime si osiguravate izlagačko mjesto, upis u katalog i kupon za jedan besplatan obrok.

Uplata kotizacija za sudjelovanje na 11. Međunarodnom voćarskom sajmu: Centar dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4, 40 320 Donji Kraljevec, IBAN:HR6623400091116034869. Naznaka uplate - ime i prezime, izlaganje na sajmu. Prijave će se zaprimati do 10.10. 2016. ili do popunjenja izlagačkog prostora.

Sve informacije o izlaganju na Sajmu i ocjenjivanju voćnih vina dostupne su putem web stranice Sajma www.vocarski-sajam.com, na broj telefona 099 325 0776 ili putem e-mail adrese info@vocarski-sajam.com.


Dokumenti


Tagovi

Voćarski sajam Voćari Prerađivači


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."