Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistika 2019
  • 08.02.2019. 11:00
  • Berlin

Voće i povrće iz celog sveta na sajmu Fruit Logistika

Jedan od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije u svetu, Fruit Logistika okuplja više od 3.200 izlagača iz preko 80 zemalja sveta.

Foto: Fruit Logistika
  • 147
  • 30
  • 0

Berlin je ove sedmice okupio sve važnije proizvođače iz voćarskog i povrćarskog sektora na Međunarodnom sajmu Fruit Logistika. Ova velika manifestacija pored proizvođača, okuplja uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i sve one koji čine deo velike slike ovoga sektora. 

Svake godine Fruit Logistika na prostoru od preko 130.000 m2 okuplja preko 3.200 izlagača iz preko 80 zemalja sveta. Naravno, puno je veći broj posetilaca, njih preko 78.000 iz 130 zemalja koji su se došli upoznati s novinama, proizvodima i uslugama međuanordnog lanca snabdevanja voćem i povrćem - od proizvođača do maloprodavaca.

Na ovaj se način pokriva svaki pojedini sektor poslovanja sa svežim proizvodima te nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt kako s globalnim igračima, preko malih i srednjih firmi do onih koji donose odluke u svakom od sektora ove velike industrije. 

Evropa možda nije najdinamičnije tržište kada je reč o svežim proizvodima, ali će zasigurno dugo ostati jedno od najvažnijeg. Naime, širom sveta procenat izvoza voća i povrća koje bude uvezeno u Evropu kreće se između 45% i 70%. Osim toga, Evropa je i veliki proizvođač svežeg voća i povrća i čini oko 12% svetske proizvodnje

Zanimljivo je da se za nekoliko proizvoda, kao što su jabuke ili luk, Evropa poslednjih godina iz neto uvoznika prebacila u neto izvoznika. Statistički priručnik o ovoj temi možete preuzeti ispod članka. 

Fruit Logistika otvorena je u utorak, 6. i traje još danas, 8. februara, a delić atmosfere prenosimo u galeriji koju možete pogledati ispod teksta. 


Foto prilog


Dokumenti


Tagovi

Fruit Logistica Berlin Proizvodnja voća Proizvodnja povrća Sajam


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.