Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam stočarstva
  • 13.06.2021. 18:00
  • Clermont-Ferrand, Francuska

Vodeći sajam stočarstva, Sommet de l'Elevage uskoro otvara vrata

Sajam će ove godine trajati dan duže, a površina će biti povećana za 10.000 m2. Najavljena su i brojna natjecanja.

Foto: Sommet de l'Elevage
  • 68
  • 21
  • 0

Nakon što je prošle godine otkazan, Sommet de l'Elevage na jesen, zbog povoljne epidemiološke slike i velikog broja cijepljenih, otvara svoja vrata. Riječ je o vodećem sajmu stočarstva u Europi, a održat će se od 5. do 8. listopada 2021. godine u Clermont-Ferrandu u središnjoj Francuskoj.

"On je znak ekonomskog oporavka i jedan od njegovih glavnih vektora u poljoprivrednom sektoru", priopćili su organizatori.

Na njemu se može naći ponuda za sve segmente stočarstva - hranidbu životinja, genetiku, higijenu i zdravlje, mužnju i opremu, objekte za stoku, obnovljive izvore energije i slično.

Kako bi pružio bolje iskustvo posjetiteljima i izlagačima, ove godine će trajati četiri dana, a otvara se i nova izložbena dvorana od dodatnih 10.000 četvornih metara. Osim toga, moći će se pratiti i putem digitalne platforme.

U sklopu sajma održat će se i državno prvenstvo za pasmine Aubrac i Simmental. U planu je i Međunarodna večer uzgoja stoke te natjecanje Sommets d'Or na kojem će se uručiti nagrade za najbolje tehničke inovacije u poljoprivredi.

"Gotovo 80 posto izlagača već je rezerviralo svoje štandove", istaknuli su organizatori ovog događaja na kojem se inače predstavlja njih oko 3.500. Posjeti ga oko 30.000 ljudi dnevno na površini od 180.000 m2 izložbenog prostora.


Tagovi

Sommet de l'Elevage Sajam Stočarstvo Francuska Stočarski sajam


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.