Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EAAP
  • 11.09.2013.

Za člana Izvršnog odbora EAAP izabran ravnatelj HPA

Tema ovogodišnjeg 64. Godišnjeg simpozija Europske asocijacije za stočarsku proizvodnju bili su novi izazovi u stočarskoj proizvodnji

Foto: RGBStock.com
  • 294
  • 24
  • 0

Od 26. - 30.8.2013. godine u Nantesu (Francuska) održan je 64. Godišnji simpozij Europske asocijacije za stočarsku proizvodnju (EAAP - European Association for Animal Production). Tema ovogodišnjeg skupa bila je "Novi izazovi u stočarskoj proizvodnji zbog nejednoliko razvijenih područja, tržišnih zahtjeva i društvenih očekivanja". Predviđenim programom obuhvaćeno je cjelokupno područje znanstvenih dostignuća u stočarskoj proizvodnji uključujući genetiku, fiziologiju, hranidbu, menadžment i zdravlje životinja.

Održano je niz predavanja te na posterima izloženo mnoštvo znanstvenih radova velikog broja europskih i svjetskih znanstvenika. Sudionici su sudjelovali na radionicama i raspravama temeljem zadnjih i najaktualnijih istraživanja iz područja animalnih znanosti.

Također su imali priliku vidjeti pozitivne primjere uspješnog partnerstva međunarodnih timova koji zajedno okupljaju znanstvenike i interesne skupine. Posebna pozornost bila je usmjerena na efikasniji i brži transfer znanja i cjeloživotnog obrazovanja od stručnjaka do stočarskog sektora. Bila je to jedinstvena prilika za stručno usavršavanje i stjecanje novih ideja, posebno interesantno za mlade znanstvenike i studente.

Europska asocijacija za stočarsku proizvodnju - EAAP je međunarodni savez članica nacionalnih organizacija iz 37 zemalja iz Europe i Mediteranskog područja. Glavni ciljevi EAAP-a su promocija i unaprjeđenje znanstvenih istraživanja, održivog razvoja i sustavne proizvodnje, eksperimentiranja, provedbe i proširenja, da bi se utvrdili tehnički i ekonomski uvjeti u stočarskom sektoru, promocija dobrobiti životinja na farmi i očuvanje ruralnih područja, kontrola i optimizacija upotrebe prirodnih resursa generalno, kao i pojedinačnih genetskih resursa, poticanje na sudjelovanje mladih znanstvenika i tehničara.

Tijekom trajanja simpozija održana je i generalna skupština EAAP-a, na kojoj se uz ostale točke dnevnog reda, jedna od točaka odnosila i na izbor novih članova Izvršnog odbora EAAP-a i tijekom koje je za člana Izvršnog odbora izabran predstavnik Hrvatske dr. sc. Zdravko Barać. Izvršni odbor EAAP-a je najviše izvršno tijelo ove vodeće europske znanstveno stručne asocijacije u području stočarstva.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

EAAP HPA Izvršni odbor Stočarska proizvodnja Zdravko Barać Održivi razvoj Očuvanje ruralnih područja Znanstvena istraživanja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]