Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zemlja vina
  • 20.10.2022. 09:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Zagreb ovaj petak postaje - zemlja vina

Festival Zemlja vina nudi posjetiteljima doživljaj kušanja najboljih vina hrvatske regije Slavonija, hrvatsko Podunavlje i mađarske regije Villány te vrhunskih kulena Slavonije, Baranja i Srijema.

Foto: Maja Celing Celić
  • 423
  • 37
  • 0

Festival Zemlja vina u Zagrebu održat će se u petak, 21. listopada u Hotelu Esplanade. Kako najavljuju iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), svečano otvorenje bit će u 14 sati, a manifestaciju će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Uz kušanje vina, posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim radionicama posvećenim graševini kao vodećoj sorti Hrvatske i crnim vinima Villánya, a uz vino kušat će se i delicije od slavonsko-srijemskog podolca te crne slavonske svinja. Također, razgovarat će se o turizmu i vinu, kulenu, baranjskom terroiru, utjecaju klimatskih promjena na vinogradarstvo te drugim aktualnim temama.

Ovom je prigodom planirano i predstavljanje knjige "Kulen – hrvatska mesna perjanica" u izdanju udruge Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska.

Vrata Zemlje vina otvorena su za poslovne posjetitelje od 12 do 16 sati uz prethodnu registraciju, a za sve hedoniste od 16 do 20 sati, uz kupnju ulaznice od 100 kuna na ulazu.

Više informacija kao i raspored radionica potražite ovdje.

Ovaj međunarodni enogastro događaj dio je projekta "Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija" čiji je nositelj Hrvatska agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a partneri Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i  tvrtka vinara iz mađarskog Villanya "Tenkes Nonprofit kft".


Tagovi

Kulen Hotel Esplanade Kušanje Vino Istok RH Zemlja vina


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo