Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni Osijek
  • 28.02.2018. 20:00

Zelena Baranja: Ozelenjivanje turističke ponude

Cilj projekta je potaknuti ekološki i ekonomski održivi razvoj usklađen s očuvanjem prirode u prekograničnoj regiji hrvatske i mađarske Baranje

  • 241
  • 36
  • 0

Uvodna konferencija projekta "Zelena Baranja - Ozelenjivanje turističke ponude kroz inovativne proizvode u prirodnoj i krajobraznoj baštini", održat će se 2. ožujka u 11 sati u Eko centru Zlatna Greda.

"Cilj projekta je potaknuti ekološki i ekonomski održivi razvoj usklađen s očuvanjem prirode u prekograničnoj regiji hrvatske i mađarske Baranje. Kroz projekt će se izraditi 16 land art instalacija, izgraditi 2 kućice na drvetu, izraditi mobilne aplikacije za turiste, postaviti 7 turističkih info ploča, nabaviti 2 električna vozila za prijevoz turista, postaviti sustav obnovljivih izvora energije u Eko centru Zlatna Greda, uspostaviti otvoreni wi-fi u svim naseljima Općine Bilje, organizirati tečaj za vodiče turističkih programa na vodi, nabaviti opremu za aktivni i ekoturizam, organizirati 4 međunarodna festivala te uspostaviti novi brend Baranje kao ekoturističke destinacije.

Projekt će doprinijeti uspostavi snažnijeg turističkog identiteta, povećati atraktivnost regije, posebice u segmentu aktivnog, kulturnog i ekoturizma, pridonijeti zapošljavanju, većem broju dolazaka i noćenja turista te poboljšanju ukupne socio-ekonomske situacije u regiji", najavljuje Dinko Pešić iz Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. 

Trajanje provedbe projekta je od 01.12.2017. do 30.07.2019., a provodi se u partnerstvu Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalnog parka Dunav-Drava i Općine Bilje. Ukupni proračun projekta je 1.384.799,68 EUR, a sufinanciran je s 85% kroz Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Foto: Facebook/Zeleni Osijek Udruga 
 


Tagovi

Zelena Baranja Interreg Turizam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]