Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dvodnevna manifestacija
  • 25.08.2016. 15:00

Žene i konji - zvijezde oračkog prvenstva RH!

Na 14. natjecanju u oranju u Republici Hrvatskoj svoje umijeće u vožnji traktora pokazat će žene, a organizirana je i vuča klada konjima!

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 1.935
  • 94
  • 0

14. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 5. Natjecanje u oranju u konjima Republike Hrvatske održat će se 27. kolovoza (subota) 2016. godine od 09:00 sati u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), grada Velike Gorice i Business Parka Meridian 16, uz suorganizaciju Savjetodavne službe, Turističke zajednice Velike Gorice, VG Komunalca i LAG-a Zrinska Gora - Turopolje, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Dvodnevna manifestacija s pregršt natjecanja

U sklopu manifestacije održavati će se i izložba poljoprivredne mehanizacije i Gospodarski sajam.

Domaćin ovogodišnjih natjecanja je Zagrebačka županija, a pobjednici u dvije kategorije - sa plugom ravnjakom i sa plugom premetnjakom, sudjelovat će na 64. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se 2017. godine održati u Keniji.

Drugog dana programa, u nedjelju 28. kolovoza, održati će se dva dodatna i zanimljiva natjecanja. Po prvi puta će se u sklopu glavnog događaja organizirati vuča klada konjima. Gledatelji će imati priliku vidjeti rad i ljepotu tradicije u šlajsu - vuči trupaca konjima.

Velikogoričani će ugostiti najbolje HR orače

U popodnevnim satima, žene će pokazati svoje umijeće vožnje traktora.

Tradicija od 13 godina

Natjecanje u oranju u Republici Hrvatskoj posljednjih 13 godina među poljoprivrednicima pobuđuje velik interes kao manifestacija koja ih okuplja oko stručnih edukacija i vještina, natjecanja i popratnih izložbi poljoprivrednih proizvoda, opreme i mehanizacije. Županijske udruga orača, koje su članice HUONO-a nose teret održavanja županijskih natjecanja orača, zajedno sa Savjetodavnom službom i lokalnom samoupravom.

Letak s programom dostavljamo u privitku.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL


Dokumenti


Tagovi

Oranje Državno natjecanje Traktori


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."