Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatna repa
  • 17.02.2017. 19:00

Zlatna repa: Nikad manje hektara, a većeg uroda!

Viro i Sladorana dodijelili Zlatnu repu najboljim proizvođačima i poslovnim partnerima!

  • 4.372
  • 431
  • 0

Predsjednik Nadzornog odbora Marinko Zadro, predsjednik Uprave Željko Zadro i član Uprave Ivo Rešić dodijelili su priznanja Zlatna repa proizvođačima šećerne repe koji su ostvarili najbolji prinos bijelog šećera (t/ha) i najbolju digestiju u 2016. godini te dugogodišnjim poslovnim partnerima Vira i Sladorane.

Izrazili su izuzetno zadovoljstvo kampanjom 2016., koja nikad nije bila bolja u proizvodnji šećerne repe, a zabilježeni su rekordni rezultati.

"Izuzetno mi je drago vidjeti da se proizvođači vraćaju proizvodnji šećerne repe, što se odražava u značajnom povećanju ugovorenih površina za ovu godinu, te ćemo iduće godine imati za trećinu veću proizvodnu površinu.

Hrvatska šećerna industrija ovim tempom može konkurirati

Iako možemo reći da proizvođačima dajemo značajno bolje financijske uvjete u odnosu na druge zemlje Europske unije, zadržavanjem ovakvih uvjeta šaljemo poruku našim kooperantima da želimo biti ravnopravni partneri u cilju dugoročne suradnje. Vjerujem da će ta suradnja u budućnosti biti još bolja zahvaljujući povezivanju Viro grupe sa snažnim strateškim partnerom, čime smo omogućili brz prijenos novih znanja i tehnologija koje će nam pomoći da hrvatska šećerna industrija bude konkurentna na zahtjevnom europskom tržištu", naglasio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Sladorane.

"Nikad nismo imali manje hektara, a u isto vrijeme nikad bolji urod", poručili su organizatori i rekli kako se nadaju da prošla godina neće biti izuzetak već pravilo. Ove godine očekuju za trećinu veće površine zasijane šećernom repom u odnosu na prošlu godinu kada su Sladorana i Viro ukupno zasijali 13.000 hektara. Predsjednik nadzornog odbora posebno se zahvalio onima koji su ostali prošle godine uz Viro grupu i naglasio kako su to najbolji i najvjerniji proizvođači.

Rezultati na razini najboljih europskih proizvodnji

"Povoljne vremenske prilike i plodna zemlja spojeni sa znanjem i iskustvom proizvođača šećerne repe zaslužni su za proizvodne rezultate na razini najboljih europskih proizvodnji. Možemo reći da će 2016. godina ostati upamćena kao prva godina koja je pokazala sve mogućnosti i potencijale našega sirovinskog područja. Ujedno smo potvrdili da su naši planovi značajnog napretka u proizvodnji šećerne repe ostvarivi te da je budućnost proizvodnje kraljice ratarskih kultura puna optimizma", istaknuo je Ivo Rešić, član Uprave Sladorane, dodajući kako ove godine tvornica obilježava 70 godina postojanja.

Dobitnici Zlatne repe

Predsjednici Marinko i Željko Zadro te član Upravnog odjela Tvornice šećera Viro, Ivo Rešić uručili su 15 priznanja. Najuspješniji proizvođači postigli su odlične rezultate s 14 i 15 tona po hektaru koji se mogu mjeriti s onima u europskim zemljama.

Sladorana je najboljim kooperantima i poslovnim partnerima dodijelila osam Zlatnih repa.

Priznanje za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. godini u kategoriji preko 500 ha dobila tvrtka PIK Vinkovci, dok je tvrtka VUPIK d.d. dobila priznanje za najboljeg proizvođača šećerne repe u kategoriji od 200 do 500 ha.

Za najboljeg proizvođača šećerne repe u kategoriji od 100 do 200 ha priznanje je dobila tvrtka Arator d.o.o., dok je u kategoriji za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. u kategoriji od 50 do 100 ha nagrađena tvrtka Meretine d.o.o.

PZ Ćelije Zlatnu repu osvojila je u kategoriji od 20 do 50 ha, a u kategoriji od 10 do 20 ha dobitnica je Slavica Crnković. Zlatna repa najboljem proizvođaču šećerne repe u 2016. godini u kategoriji do 10 ha dodijeljena je Peri Palijanu. Priznanje za dugogodišnju uspješnu poslovnu suradnju dodijeljeno je Poljoprivrednoj zadruzi Urod.

Dobitnici Viro tvornice šećera

Za 2016. godinu Viro tvornica šećera dodijelila je sedam priznanja. Zlatnu repu za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. godini u kategoriji preko 1.000 ha dobila je tvrtka Belje. Tvrtci Fermopromet d.o.o. dodijeljeno je priznanje za najboljeg proizvođača šećerne repe u 2016. godini u kategoriji 200 do 500 ha, dok je u kategoriji od 20 do 50 ha priznanje dobila Poljoprivredno stočarsko voćarska zadruga Agrovladislavci. Gradimir Simić nagrađen je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 10 do 20 ha.

Zlatna repa dodijeljena je OPG-u Marije Vranar u kategoriji proizvođača šećerne repe s najvećom digestijom u 2016. godini, dok je priznanje za uspješnu dugogodišnju poslovnu suradnju dodijeljeno Sandoru Kovacsu i Gaboru Ridegu iz Mađarske.

Na zajedničkoj svečanosti nastupili su i članovi kulturno-umjetničkog društva Kristal Sladorana.


Tagovi

Zlatna repa Sladorana Viro


Autorica

Mirna Gašparović

Više [+]

Sa nekoliko godina iskustva u organizaciji proizvodnje i otkupa u Sladorani te pripremi časopisa i realizaciji projekta Zlatna repa, Mirna je odlučila pomoći poljoprivrednicima kroz informiranje putem Agrokluba!


Partner

Sladorana d.o.o.

Šećerana 63, 32270 Županja, Hrvatska
tel: 032/820-100, e-mail: info@sladorana.hr web: http://www.sladorana.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]