Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Visit Slavonia, Share Slavonia
  • 03.09.2018. 16:30

12 svjetski poznatih influensera će u pet dana posjetiti niz turističkih lokaliteta u Slavoniji

Na ovaj način svijetu približavamo hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Foto: Dario Zastavnik
  • 1.041
  • 98
  • 0

Hrvatska turistička zajednica organizira drugi nastavak odlično prihvaćene promotivne kampanje "Visit Slavonia, Share Slavonia". Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter pa će Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od danas, 3. do 8. rujna doživjeti poznati svjetski blogeri i influenseri iz Njemačke, Poljske, Velike Britanije, Francuske, Makedonije i Hrvatske, dok dvoje blogera dolazi iz Australije i Japana. 

"Nakon odlične kampanje u sklopu koje je promotivne postove vezane uz Slavoniju samo na dnevnoj bazi vidjelo i pratilo više od milijun fanova diljem svijeta, odlučili smo popularne influensere i blogere dovesti u našu Slavoniju i to u one dijelove koji nisu bili obuhvaćeni u sklopu prvog dijela kampanje. Na ovaj način svijetu približavamo hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako će se nastaviti s kvalitetnom promocijom kontinentalne turističke ponude, posebice u razdobljima pred i posezone, stoji u priopćenju HTZ-a. 

Adut su im tisuće fanova na društvenim mrežama

U programu "Visit Slavonia, Share Slavonia" je Sophia Giesecke, sanjarica, globetrotterica, dizajnerica i blogerica. Porijeklom je iz Kine i Vijetnama, a njezin drugi dom je New York gdje je studirala modni dizajn, te joj je jedan od šefova bio i poznati svjetski dizajner Alexander Wang. Njen blog vrlo je čitan u svijetu, inspiracija je mladim djevojkama te nameće nove trendove u putovanjima i modi. 

U Slavoniju ponovno dolazi Wojciech Tyluś iz Poljske, koji zajedno sa suprugom uređuje blog CroLove, koji je u potpunosti posvećen Hrvatskoj te koji na tjednoj bazi ostvaruje više od 150.000 posjeta. Autori bloga imaju i velik broj fanova na društvenim mrežama gdje promoviraju ono najbolje od Hrvatske koju smatraju svojim drugim domom, a možda i budućom stalnom adresom. 

Iz Francuske stiže par Arthur i Claire, koji uređuju vrlo popularni blog Les Droners te su vrlo aktivni i na društvenoj mreži Instagram. Ovi simpatični Francuzi za svoj blog i ljubav prema putovanjima kažu da je to postao njihov način života. U kreiranju atraktivnih fotografija i videa, dronom se koristi i japanski bloger Yuya Matsuo, koji je nekoliko puta boravio u Hrvatskoj. Do sada je obišao 27 europskih zemalja, obožava fotografiju, a svoje uratke dijeli s više od 300.000 fanova koji ga prate na društvenim mrežama i njegovom blogu jednostavno nazvanog Yuya Matsuo. 

Kušanje vina u vinariji Kutjevo i šetnja Kukuruznim labirintom u Viškovcima

Program putovanja započeo je jučer u Zagrebu, a petodnevni boravak u Slavoniji započeo je danas u Virovitičko-podravskoj županiji gdje su influenseri posjetili Park prirode Papuk i izletište Jankovac te Centar za posjetitelje "Dravska priča" u Noskovačkoj Dubravi. Predviđena je i biciklistička tura po EuroVelo 13 ruti te posjet lokalitetu Rupnica, prvom geološkom spomeniku prirode u Hrvatskoj.    

Program drugog dana boravka u Slavoniji uključuje posjet i obilazak Požeško-slavonske županije, gdje će blogeri imati priliku razgledati kamp Duboka koji se nalazi na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika. Predviđen je i obilazak vinarije Kutjevo uz kušanje vina, razgledavanje Požege uz stručnog turističkog vodiča te posjet turističkoj atrakciji Kukuruzni labirint koja se nalazi u mjestu Viškovci na pola puta između Pleternice i Požege. 

Tijekom trećeg dana boravka u Slavoniji blogerska ekipa posjetit će Brodsko-posavsku županiju, gdje će uživati u raznim aktivnostima poput jahanja konja na ranču Ramarin, kušanju vina u sklopu Seljačkog domaćinstva Opođe, a predviđen je i obilazak tvrđave Brod, eko-etno sela Stara Kapela, kao i značajnog krajobraza Gajna. Program uključuje i obilazak Osječko-baranjske županije, odnosno grada Đakova, posjet Državnoj ergeli Đakovo te lokaliteta oko jezera Borovik. Tijekom boravka blogera u Vukovarsko-srijemskoj županiji predviđen je stručni obilazak i upoznavanje s bogatom poviješću Vinkovaca i Županje, vožnja eko vozilima kroz Kunjevce, a tu je i sudjelovanje na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima. 

Hashtag #VisitSlavonia i #ShareSlavonia

Projekt će se na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia, a cijelo će putovanje i boravak blogera u Slavoniji biti uživo emitiran na društvenim mrežama HTZ-a. Dodatni promotivni značaj projekta leži u činjenici što su svi blogeri, osim za teme putovanja, specijalizirani i za druge teme poput eno-gastronomije, kulture, mode ili fotografije. 

U provedbi projekta sudjeluju slavonske turističke zajednice te Turistička zajednica grada Zagreba gdje su influenseri započeli svoj boravak u Hrvatskoj.


Tagovi

Visit Slavonia Share Slavonia Influenseri CroLove Sophia Giesecke Kontinentalni turizam Les Droners Yuya Matsuo Sophia Giesecke


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.