Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ITB Berlin
  • 09.03.2023. 10:30
  • Berlin

BiH predstavljena na najznačajnijem svjetskom sajmu putovanja

Posjetitelji su mogli uživati i u izvrsnom izboru hrane i degustirati vina iz vinarija Vinske ceste Hercegovine.

Foto: Vlada HNK
  • 139
  • 30
  • 1

Turistički potencijali Bosne i Hercegovine predstavljeni su na najznačajnijem svjetskom sajmu putovanja ITB Berlin. Predstavljanju na bh. štandu, na kojem izlažu vodeći turistički akteri – Visit Sarajevo, Turistička organizacija Republike Srpske, Fortuna Tours DMC – Mostar i Turistički klaster Hercegovina, prisustvovalo je više od 50 njemačkih turoperatora kojima su prezentirane bh. turistička ponuda i destinacije.

Posjetitelji su mogli uživati i u izvrsnom izboru hrane i degustirati vina iz vinarija Vinske ceste Hercegovine. Savjetnik u Ambasadi BiH u Berlinu Izmir Talić, je istakao da su naši potencijali posebno u vinskom, eko, avanturističkom i zdravstvenom turizmu.

Vinska cesta Hercegovine predstavljena je kao turistički proizvod koji spaja heterogenu ponudu Hercegovine - gastro, vino te turističku ponudu historijskih, avanturističkih i vjerskih destinacija.

Grgo Vasilj: Ludi smo za ovim poslom, zato su domaća vina vrhunska

"Ne dvojim kako će se roditi neka nova partnerstva na dobrobit našeg turističkog sektora i uopće prepoznatljivosti i razvoja našeg podneblja, Vinska cesta Hercegovine će imati gala promociju pred nekim od najprestižnijih predstavnika međunarodne turističke industrije", rekao je ovom prilikom Nevenko Herceg, premijer HNK.

Na ITB Berlin su nagrađena i dva videa iz BiH nominirana za "Multimedijalnu turističku nagradu The Golden City Gate – Das Goldene Stadttor"- video Roberta Dacešina "Zašto Bosna i Hercegovina može biti destinacija broj 1 u svijetu?" i video Grada Trebinje "Mjesto za sve generacije".


Tagovi

Turizam Agroturizam ITB Berlin Vinska cesta Hercegovine


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić