Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seosko imanje
  • 22.08.2022. 09:00
  • Brodsko-posavska, Živike

I sa 72 godine, Franjo Margetić ne odustaje od seoskog turizma i vrtlarstva

Posebnost imanja Franje Margetića je ta što je ono uređeno raznim cvijećem, kipićima, fontanama, a o svemu brine sam.

Foto: Poljoprivredna TV
  • 1.846
  • 63
  • 0

Posljednjih 10 godina primjećuje se porast kontinentalnog turizma. Slavonija privlači kako domaće tako i strane goste, a boravak na selu odmor je za dušu i tijelo.

Franjo Margetić vlasnik je seoskog gospodarstva u mjestu Živike kojeg posjećuju gosti iz svih dijelova svijeta. Posebnost njegovog imanja je ta što je ono uređeno raznim cvijećem, kipićima, fontanama, a o svemu tome ovaj 72-godišnjak brine sam.

"Većinom dolaze stranci i to iz Turske, Bugarske, Irske, Kazahstana, Engleske, Njemačke i slično", otkrio je ekipi Poljoprivredne televizije. Kako kaže, njegovo se imanje nalazi u blizini autoputa pa na njemu ostanu prespavati.

U sklopu noćenja gostima nudi hranu i piće, ali to ne naplaćuje. Najbitnije mu je da su gosti zadovoljni. Kada njih nema vrijeme krati uređivanjem okoliša.

"Lud sam za time. Kada sam popločio dvorište došla mi je ideja da posadim razne biljne vrste", kazao je dodavši da mu još fale mostovi i potok.

Gosti cijene slobodu koju imaju kod Franje. "Djeca se vole igrati s vodom pa ih zaposlim da usput i zaliju biljke", našalio se domaćin.

Kaže kako nema posebnu tajnu oko brige za biljke, a najvažnije je da one imaju dovoljno vode. "Obaveza što se tiče zalijevanja ima svaki dan, ujutro od pola 8 pa sve do pola 11", kaže on. Napomenuo je da ove godine fali kiše, a njemu za njegovu okućnicu treba od 800 do 1.000 litara.

Naime, cvijeće i ukrasno bilje daju posebnu notu ovom imanju, no čini se kako veliku ulogu u tome što se gosti vračaju u Živike ipak ima vedar duh domaćina Franje.

Više pogledajte u videoprilogu:

 


Tagovi

Franjo Margetić Seoski turizam Vrtlarstvo Turisti


Autorica

Marija Jurišić

Više [+]

Urednica emisije Zlatno klasje Poljoprivredne televizije.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]