Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • UNWTO
  • 19.09.2015. 15:30

Izabrala nas i Svjetska turistička organizacija!

Hrvatska je za prvu potpredsjedateljicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije izabrana u velikoj konkurenciji s najvećim brojem glasova.

Foto: depositphotos.com/wallaceweeks
  • 168
  • 11
  • 0

Hrvatska je izabrana za prvu potpredsjedateljicu Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma.

Ta je odluka donesena na 101. sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a u kolumbijskome gradu Medellinu, na kojoj sudjeluje i izaslanstvo Ministarstva turizma s ministrom Darkom Lorencinom na čelu.

Hrvatska je izabrana u velikoj konkurenciji s najvećim brojem glasova, što je iznimno međunarodno priznanje, ističu iz tog ministarstva.

Hrvatskoj najveći broj glasova

U priopćenju se prenosi i izjava ministra Lorencina kako mu je iznimno drago što je angažman Hrvatske u radu UNWTO-a prepoznat i što joj je dodijeljeno još jedno veliko priznanje. "Zahvalni smo na prilici i siguran sam da ćemo i na ovaj način pridonijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske u svijetu kao turističke destinacije koja ima što reći i pokazati svijetu", istaknuo je Lorencin.

Republika Hrvatska aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine, kada se i priključila toj organizaciji.

Hrvatska je na petoj skupnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu 29. kolovoza 2013. izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a na razdoblje od četiri godine. Činjenica da je Izvršno vijeće UNWTO-a izabralo Hrvatsku za prvu potpredsjedateljicu nakon što je bila druga predsjedajuća zemlja, uz Jamajku i Mozambik, veliko joj je priznanje i nagrada za aktivno sudjelovanje u radu Svjetske turističke organizacije, zaključuje se u priopćenju Ministarstva turizma.

Ministar turizma Darko Lorencin boravio je ovaj tjedan u Kolumbiji, u gradu Medellinu, gdje se, osim 101. sjednice Izvršnog vijeća, održavala i 21. sjednica Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Tom prilikom u Medellinu je bilo 900 izaslanika iz više od 120 zemalja, među kojima više od 20 ministara turizma.

Foto: depositphotos.com/wallaceweeks


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Darko Lorencin UNWTO Svjetska turistička organizacija Ministarstvo turizma


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.