Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suncokret ruralnog turizma
  • 22.09.2015. 12:15

Izbor najboljeg ruralnog poduzetnika

Ocjenjivački sud privodi kraju obilazak kandidiranih seoskih gospodarstava, a pobjednici u pet kategorija, bit će poznati sredinom listopada.

Foto: Suncokret ruralnog turizma
  • 194
  • 24
  • 0

Kako bi se unaprijedila turistička ponuda ruralnog prostora te postavili temelji razvoja ruralno-turističkih destinacija, osigurali uvjeti poduzetnicima odnosno ponuđačima posebnih oblika te vrste turizma, strukovna udruga Klub članova Selo pokrenula je projekt pod nazivom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. U nju, organizator je i zagrebačka tvrtka HF Eko Etno Grupa.

To je jedinstveni projekt, jer na hrvatskoj razini do sada nije postojalo ocjenjivanje i nagrađivanje poduzetnika ruralnog turizma. Promovirajući vrlo zanimljive tradicijske sadržaje, nastoje se povezati neki od najznačajnijih projekata i subjekata poput obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, proizvođača i pružatelj usluga, zatim razna događanja i zanimljivosti, turizam i medije.

Suncokret ruralnog turizma u pet kategorija

Nagrada Suncokret ruralnog turizma dodijelit će se u pet kategorija i to za najbolje turističko seljačko gospodarstvo, poduzetnika u ruralnom turizmu, zatim za najbolju ruralno-turističku manifestaciju, ruralno-turistički projekt i tradicijsku ruralnu gastronomiju.

Projekt se održava u dva kruga. U prvom na županijskoj, a u drugom na nacionalnoj razini. Svi nagrađeni na nacionalnoj razini, automatski ulaze u kvalifikaciju za nagradu u akciji Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku i to u kategorijama Obiteljski turizam i Okusi Hrvatske. Dodjela nagrada održat će u sklopu Dana hrvatskog turizma, 13. i 14. listopada u Poreču.

Ocjenjivačka komisija ovih je dana posjetila nominirana gospodarstva iz Međimurske županije i to Siranu Opor OPG-a Zadravec, Medeni vrt OPG-a Tatjane Šardi, Tvrtku Poljoposavec d.o.o. i Vinska kuću Turk.

Foto: Suncokret ruralnog turizma


Tagovi

HF Eko Etno Grupa Klub članova selo Ruralni prostor Suncokret ruralnog turizma Seljačko gospodarstvo Ruralni poduzetnik Ruralna manifestacija Turistički projekt Gastronomija Županijska razina Nacionalna razina Turistički cvijet Obiteljski turi


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]