Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt USAID
  • 12.05.2022. 16:30

Kako do autentičnog smještaja u ruralnim sredinama?

Program obuke namijenjen je svim pružaocima usluga kao i onim koji planiraju u budućnosti krenuti s pružanjem smještaja i iskustava u ruralnim područjima

Foto: Depositphotos/VladimirNenezic
  • 239
  • 49
  • 0

Projekt USAID-a, Razvoj održivog turizma u BiH u partnerstvu s federalnim ministarstvima za turizam i poljoprivredu organizira radionice na temu upravljanja, promocije i prodaje autentičnog smještaja u ruralnim sredinama. 

Ruralni turizam ima veliki potencijal da stimuliše lokalni ekonomski razvoj i komplementaran je s poljoprivredom kao i drugim ekonomskim aktivnostima koje doprinose rastu dohotka i otvaranju novih radnih mjesta na širem području djelovanja.

Kome je namijenjen?

Ovaj program obuke namijenjen je svim postojećim pružaocima usluga kao i onim koji planiraju u budućnosti krenuti s pružanjem smještaja i iskustava u ruralnim područjima. Na radionici će biti predstavljene najbolje prakse u upravljanju, promociji i prodaji autentičnih i uspješnih ruralnih iskustava. 

Biće predstavljene najbolje međunarodne prakse za produženje boravka gostiju (Foto: Depositphotos/marcinmichalczyk)

Fokus će biti na kapacitetima za unapređenje poslovnog upravljanja, pozicioniranje na tržištu, prodaju i dizajn proizvoda, uzimajući u obzir potrebe i motivaciju post Covid-19 posjetitelja.

Neke od tema koje će biti predstavljene tokom predavanja su: strategije, taktike i najbolje međunarodne prakse za produženje boravka gostiju, postizanje veće stope popunjenosti i iskorištenosti kapaciteta tokom cijele godine, poboljšanje zadovoljstva gostiju i marže profita, uz poseban fokus na marketing na društvenim mrežama, digitalnim prodajnim platformama, kvalitetnoj usluzi i standardima.

Obuka na više lokacija

O turističkim strategijama i pristupima će predavati regionalno priznati turistički stručnjak,  Nedo Pinezić. S druge strane, najbolje marketinške prakse predstavit će stručnjak za marketing, Harun Bavčić koristeći svoje dugogodišnje iskustvo na mnogim uspješnim projektima koje ima iza sebe.

U Lipovcu kraj rijeke Jadar niče etno selo - s vodenicom i ergelom

Obuka će se održavati na više lokacija širom zemlje u periodu od 17. do 27. maja, 2022. godine ii to u gradovima Bihać, Jajce, Travnik, Tuzla, Sarajevo, Konjic, Mostar, Ljubuški i Livno. Shodno tome organizatori savjetuju zainteresirane da se prijave za učešće na najbližoj lokaciji. 

Registrirati prisustvo možete putem linka: registracija, a potom će prijavljenima biti saopćena tačna lokacija održavanja radionice. Za više informacija o samoj obuci i planu rada pogledajte detaljni plan obuke u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Ruralni turizam Obuka Radionice USAID


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer