Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kokingrad
  • 19.10.2022. 11:00
  • Osječko-baranjska, Karanac

Od Kokotela do Kokingrada - obitelj Balaš izgradila grad za pernate životinje

Na seljačkom domaćinstvu "Bakine čarolije" niknuo je grad - Kokingrad.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 1.721
  • 67
  • 0

Njihova je okućnica još 2009. godine proglašena najljepše uređenom u Baranji. Među smještajnim kapacitetima seljačkog domaćinstva "Bakine čarolije" još su prije nekoliko godina naveli i "Kokotel", a sada imaju i - Kokingrad. 

Obitelj Balaš iz Karanca, naime, otvorila je "grad" za koke, pijetlove, patke, golubove ali i druge pernate zivotinje. Idejna je začetnica mama Gordana, dok su suprug Sreto i sin Nikola izvršitelji radova.  

U Kokingradu osim hrvatica, ima američkih brama te golovratih koka, minorki. Ondje su i japanske i ruanske patke, nilske guske, imaju i golubinji sokak..., a sve ih čuva labrador Bobi. Točnije, Kokingrad čini dvadesetak kokoši s pijetlovima, tu je devet pataka, dvije guske, šest golubova i dva fazana.  

Na domaćinstvu "Bakine čarolije" svi apartmani i sobe ocijenjeni su sa tri sunca i gostu, kažu, osim garderobe ništa ne treba.

"Svi predmeti i detalji su originalni i izvorni tako da stvaraju posebnu čaroliju i ugođaj", kaže ova obitelj čiji pernati ljubimci sada imaju i vlastiti - grad. 

Kako su otkrili za portal baranjainfo, nakon Kokingrada pripremaju kušaonicu koja će gostima nuditi tradicionalnu baranjsku hranu po izboru: suhomesnate proizvode, domaće sokove, likere… Napravili su i "Baranjski baka bilding" – seljački mini golf koji se igra s kuhačama za pekmez, palicama, praćkama...


Tagovi

Kokingrad Obitelj Balaš Bakine čarolije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).