Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krevet i doručak
  • 12.02.2020. 07:30

Od napuštenih silosa napravili luksuznu turističku atrakciju

Napuštene silose za skladištenje žitarica i kuću, smještene na 33 hektara zemlje, vlasnici su pretvorili u hotel viktorijanskog stila i na taj način privukli brojne turiste.

Foto: Facebook/Abbey Road Farm
  • 4.657
  • 724
  • 0

Seoski turizam sve više dobiva na značaju, a velik potencijal predstavljaju stare kuće, štale pa čak i silosi. Jedan takav silos za žitarice postao je odmaralište u viktorijanskom stilu. Njegovi tvorci, John i Judi Stewart su 30 godina radili kao agenti osiguranja u Las Vegasu, a onda odlučili promijeniti karijeru i pokrenuti svoj vlastiti posao u seoskom turizmu.

Kupili su 33 hektara obradive površine među brežuljcima u okrugu Yamhill, u američkoj saveznoj državi Oregon, poznatoj po vinskom turizmu. Na zemljištu se nalazila stara kuća, tri silosa i pomoćni objekti. Obitelj Stewart je imala različite poslovne ideje, ali ipak su se odlučili za seoski turizam i stvorili jedno od najljepših smještaja u Oregonu, piše theheartysoul.

Unutrašnjost uređena u viktorijanskom stilu

Htjeli su zadržati silose i njihovu metalnu konstrukciju. Unutrašnjost jednog su pretvorili u dnevni boravak, a ostala dva silosa su postala sobe i apartmani za goste, smješteni na dvije etaže. Svi apartmani imaju pogled na dolinu Willamette, na njene brežuljke i vinograde.

Zanimljiv dnevni boravak u viktorijanskom stilu s modernim štihom

Možda ovaj objekt izgleda kao jednostavan seoski hotel, no vrlo je atraktivno namješten, a mramorni podovi, obnovljeni zidovi i viktorijanski namještaj čine ga vrlo luksuznim i posebnim. Prizemlje kuće i vanjski prostor oblikovani su u luksuzni centar za događanja poput vjenčanja i raznih proslava, sadrži i moderno uređenu kuhinju, a može smjestiti oko 200 ljudi. 

Uzgajaju domaće životinje i vlastito povrće

U dvorištu se nalazi i mala farma koza na kojoj proizvode vlastito mlijeko, meso i ostale proizvode. Također uzgajaju patke i kokoši, u vrtu povrće te u velikom voćnjaku trešnje. Na 24 hektara zemlje uzgajaju travno sjeme po kojoj je taj dio Oregona poznat. 

Zahvaljujući ovom hotelu, u okrugu Yamhill se otvaraju nove turističke mogućnosti, a gosti dolaze na tjedan dana ili više uživati u zelenilu, svježem zraku i pogledu na vinograde Oregona.


Tagovi

Silosi Hotel Seoski turizam Abbey Road Farm Krevet i doručak Stara kuća Potencijal


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.