Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoski turizam
  • 21.03.2022. 13:30

Prilika za besplatnu promociju seoskog turizma - upišite se u Digitalni katalog

Upisati se mogu poljoprivredni proizvođači koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su kušaone, vinotočja, vinarije, izletišta, etno i eko sela, ruralni objekti za smještaj i slično, napominju iz Udruge ruralnog turizma Hrvatske

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.594
  • 52
  • 0

Udruga ruralnog turizma Hrvatske poziva pružatelje usluga na upis u nacionalni Digitalni katalog seoskog turizma kako bi se besplatno promovirali na domaćem i inozemnim tržištima.

Upisati se mogu svi poljoprivredni proizvođači koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su primjerice kušaone, vinotočja, vinarije, izletišta, etno i eko sela, ruralni objekti za smještaj i slično.

Poziv se osobito odnosi na pružatelje usluga iz primorskih županija radi stvaranja što boljih uvjeta za uspješnu turističku sezonu, stoji u priopćenju spomenute Udruge.

Naime, digitalni katalog se objavljuje na internet stranici Hrvatske turističke zajednice čime podaci o ponudi seoskog turizma Republike Hrvatske prevedeni na brojne svjetske jezike postaju dostupni potencijalnim gostima i turistima, ali i turističkim agencijama iz cijelog svijeta.

Promocija je besplatna

"Upisom u njega objekti seoskog turizma po prvi se puta mogu besplatno promovirati na domaćem i inozemnim tržištima što bi svakako trebali iskoristiti. Seoski turizam Hrvatske nudi sve ono što moderni gosti i turisti traže - lokalno uzgojenu zdravu hranu, vrhunska domaća pića, upoznavanje kulturne baštine hrvatskog sela te druženje s domaćinima", istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, Voditeljica Udruge. 

Kako dodaje, trendovi pokazuju sve veći interes gostiju i turista za otkrivanjem ruralne Hrvatske pa je stoga upis važan i zbog dobre pripreme  turističke sezone.

Od procijenjenih 1.000 objekata seoskog turizma koji djeluju u Hrvatskoj, do sada je u Digitalni katalog upisano njih 55 od čega 33 iz klastera Središnja Hrvatska i Slavonija. Iz Istre, Like i dalmatinskih klastera upisano je 20 objekata.

Kako se upisati?

Svi zainteresirani za upis u Digitalni katalog isto mogu učiniti putem web aplikacije moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta. Uz adekvatnu pripremu, upis u aplikaciju je jednostavan i traje od 15 – 20 minuta pri čemu se upisuju podaci te prilažu dokumenti i fotografije. Radi što lakšeg upisa, Udruga je pripremila Upute za korisnike "7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr" koje preporučuju proučiti prije početka upisa.

Pružaju i tehničku pomoć oko upisa u aplikaciju te pozivaju sve kojima je potrebna eventualna pomoć da se jave telefonski na 095 5422 225.

Inače, digitalni katalog seoskog turizma zajednički je projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice. Ova aktivnost dio je projekta "Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima" kojega Udruga provodi uz financijsku potporu Ministarstva te operativnu podršku lokalnih turističkih zajednica i akcijskih grupa te članova Udruge u cilju edukacije i upisa pružatelja usluga u Digitalni katalog.


Tagovi

Seoski turizam Promocija Digitalni katalog Udruga ruralnog turizma Hrvatske


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]