Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HTZ
  • 21.02.2019. 18:00

Promocija Zagreba i Slavonije na turističkom sajmu f.re.e u Münchenu

U sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice svoju ponudu na sajmu predstavlja ukupno 25 suizlagača iz Hrvatske!

Foto: HTZ
  • 1.855
  • 91
  • 0

Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na sajmu f.re.e, jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Njemačkoj, koji se ove godine održava do 24. veljače u Münchenu. S obzirom na pojačanu promociju hrvatske kontinentalne turističke ponude, u sklopu sajma održano je posebno predstavljanje Zagreba i Slavonije.

Destinacijskom predstavljanju prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld, te Selimir Ognjenović, vlasnik turoperatora I.D.Riva Tours, koji je specijaliziran za prodaju aranžmana u Hrvatskoj, priopćila je Hrvatska turistička zajednica. 

Večer Slavonije i Zagreba u centru Münchenu

"Njemačka, kao naše tradicionalno tržište, s naglaskom na Bavarsku otkuda nam dolazi najveći broj posjetitelja, posljednjih godina pokazuje značajan interes za destinacije u hrvatskoj unutrašnjosti te mi je drago što smo posjetiteljima ovogodišnjeg sajma f.re.e. imali prilike dodatno predstaviti bogatstvo hrvatskog kontinentalnog turizma, Zagreb i Slavoniju“, izjavio je ministar Cappelli.

Druženju je prisustvovao i Giovanne Elber, legenda FC Bayern Münchena te Andreas Jung, direktor marketinga ovog najpopularnijeg njemačkog nogometnog kluba. Promociju Slavonije svojim je specijalitetima i pripremom hrane podržao i službeni kuhar Vatrenih Tomica Đukić, inače chef Hotela Osijek. 

"Osmislili smo bogat i originalan program događanja na hrvatskom štandu koji je privukao pažnju brojnih posjetitelja. Ovo je ujedno bila i potvrda dobro osmišljene suradnje s TZ Istre i FC Bayern Münchenom koja nam je osigurala dodatnu promotivnu vrijednost i vidljivost na iznimno važnom bavarskom tržištu sa kojeg nam dolazi svaki drugi njemački gost“, komentirao je direktor Staničić, dodavši kako u suradnji s još jednim partnerom, medijskom kućom Münchner Merkur, organiziraju "Večer Slavonije i Zagreba“ i to u središtu Münchena.

Ponudu predstavlja 25 suizlagača 

Važnost bavarskog tržišta naglašava i Nera Miličić, voditeljica Ispostave HTZ-a u Münchenu. "Bavarska je vrlo važna za hrvatski turizam jer generira gotovo polovicu svih dolazaka njemačkih gostiju u Hrvatskoj. Upravo nas zbog toga posebice veseli što smo s partnerima uspješno održali dosad najveću prezentaciju hrvatskog kontinenta na tako važnom tržištu“, izjavila je Miličić.

U sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice svoju ponudu na sajmu predstavlja ukupno 25 suizlagača među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Krapinsko-zagorske županije, gradovi Zagreb i Novalja, Klaster Slavonija, Klaster Makarska rivijera te Valalta, Solaris, Hadria, Kampovi Dalmacije, KUH, Camping Village Šimuni, Novasol, Plitvice holiday resort, Aminess, Jadrolinija, Jadranka kampovi, Hoteli Njivice, Maistra, Mon Perin, Casa Nube, Zaton holiday resort, Ilirija i Campiste bi village.

"Dodajmo kako je s tržišta Njemačke u prošloj godini ostvareno 2,9 milijuna dolazaka (+6%) i 21,2 milijuna noćenja (+2%), čime ovo tržište uvjerljivo zauzima sam vrh top tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet", zaključuje se u priopćenju HTZ-a. 
 


Tagovi

Promocija Munchen Slavonija Zagreb Hrvatska turistička zajednica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić