Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Ministarstva poljoprivrede
  • 14.09.2016. 08:00

Raspisan Konkurs za unapređenje etno turizma

Ovim konkursom raspodeljuju se podsticaji za unapređenje ruralne ekonomije za investicije koje se sprovode s ciljem unapređenja kvaliteta života u ruralnim područjima.

Foto: bigstockphoto.com, ollirg
  • 1.929
  • 281
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Konkurs o uslovima i načinu korišćenja podsticaja za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima u 2016. godini. Tim konkursom biće dodeljeni podsticaji za unapređenje ruralne ekonomije za investicije koje se sprovode s ciljem unapređenja kvaliteta života u seoskim područjima i to kroz:

  • Program za podršku investicijama za izgradnju, adaptaciju i privođenje nameni ugostiteljskih i objekata u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu, sa sledećim vrstama podsticaja:
  1. gradnja novih objekata (autentični seoski objekti);
  2. radovi investicionog i tekućeg održavanja postojećih, autentičnih seoskih objekata uz očuvanje narodnog graditeljstva i tradicionalne arhitekture;
  3. dogradnja i adaptacija kupatila, saune, kuhinje i uvođenje sistema centralnog grejanja radi pružanja ugostiteljskih usluga u seoskim turističkim domaćinstvima;
  4. radovi investicionog održavanja radi privođenja nameni autentičnih seoskih objekata - vodenica, valjarica itd. koji su u funkciji seoskog turizma;
  5. poboljšanje pratećih sadržaja u oblasti rekreacije i nabavke dvorišnog mobilijara;
  6. izgradnja bazena;
  7. parterno uređenje dvorišta;
  8. opremanje objekata radi unapređenja ponude i pružanja ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskom turističkom domaćinstvu.
  • Program za podršku investicijama za nabavku opreme i alata za obavljanje poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, kao načinu njihovog sertifikovanja i vođenju posebne evidencije izdatih sertifikata.
  • ​Program za podršku investicijama za promociju nepoljoprivrednih aktivnosti na selu putem izrade ili modernizacije i profesionalizacije turističkih internet stranica.

Detalji o uslovima Konkursa, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijavljivanja nalaze se u dokumentu ispod teksta.

Korisnici podsticaja, vrste troškova, uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje, maksimalni iznos podsticaja, dokumentacija koja se podnosi uz prijavu na konkurs, kao i svi ostali detalji precizno su definisani tekstom ovog konkursa. Rok za podnošenje prijava je 15. oktobar 2016. godine. Prijavljivanje za dodelu podsticaja se obavlja slanjem konkursne dokumentacije preporučenom poštom na adresu Uprave za agrarna plaćanja ili predajom dokumentacije na Pisarnici republičkih organa Uprave.

Adresa podnosioca konkursne prijave i naziv konkursa moraju biti jasno naznačeni na koverti, uz obaveznu naznaku: "Konkurs o uslovima i načinu korišćenja podsticaja za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima".

Foto: bigstockphoto.com, ollirg


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Ministarstvo Poljoprivreda Srbija Konkurs Uprava za agrarna plaćanja Subvencije Podsticaji Selo Ruralna područja Etno Seoski turizam Srbija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.