Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Park šuma Jankovac
  • 22.08.2015. 19:15

U funkciji Eko točka na Jankovcu

Obogaćena turistička ponuda Parka prirode Papuk. Novi ekocentar u Park-šumi Jankovac za sve izletnike!

  • 334
  • 12
  • 0

Kako bi se gosti i posjetitelji što ugodnije osjećali na omiljenom izletištu Jankovac, u Parku prirode Papuk obogatili su turističku ponudu. Na raspolaganju sada imaju novouređeni ekocentar u sklopu kojeg se nalaze mnogi sadržaji, od dvorane za školu u prirodi i slične edukacije, do suvenirnice.

Ovaj projekt vrijedan oko tri i pol milijuna kuna, kako doznajemo od ravnateljice Javne ustanove Parka prirode papuk Kristine Kožić, poduprlo je i Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. S eko točkom ujedno je zaokružena turistička ponuda Jankovca, tog najznačajnijeg izletničkog lokaliteta u Parku prirode Papuk.

Novi privlačni sadržaji kontinentalnog turizma

"Željeli smo ovaj atraktivan prostor park-šume oplemeniti jednim krasnim objektom kao što je Eko točka Jankovac, koji ima i sanitarni čvor s biopročistačem. Ovim smo projektom htjeli poboljšati suživot čovjeka i prirode kako bismo stavili prirodu u službu čovjeka, ali i čovjeka u službu prirode", rekla je Kristina Kožić, ravnateljica JU-a Park prirode Papuk. Tijekom zadnje dvije godine, puno je truda uloženo kako bi Park-šuma Jankovac postala što zanimljivija posjetiteljima. Uz jankovačka su jezera napravili i stazu prilagođenu osobama s posebnim potrebama, a koju mogu koristiti i drugi posjetitelji.

"Uz to, uredili smo i dječje igralište te ovaj objekt Ekotočke, pa naši posjetitelji u Park-šumi mogu provesti i više dana. Kako je Eko točka napravljena u neposrednoj blizini Planinarskog doma Jankovac, koji može osigurati prehranu i smještaj, s ovim novim objektom osigurali smo da se tu mogu organizirati i višednevne radionice, stručni sastanci i slično", doznajemo od ravnateljice Kožić.


Tagovi

Eko centar Latinovac Park prirode Papuk Seoski turizam Kristina Kožić Ekotočka Jankovac Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."