Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovstvo
  • 14.04.2014. 13:10

U inat negativnim gospodarskim prognozama

Hrvatska je zemlja velikog turističkog potencijala, a lovni i ribolovni turizam može pomoći da se naša turistička sezona produlji na čitavu godinu. Lovstvo može dati veliki doprinos hrvatskom turizmu.

  • 181
  • 22
  • 0

Na osječkom Pampasu održan je 11. Salori - sajam lova, ribolova i turizma, koji je ove godine okupio više od 100 izlagača iz zemlje i inozemstva. Ova sajamska priredba direktno je namijenjena županijskim lovačkim i ribolovnim savezima i društvima, šumskim gospodarstvima, lovištima i uzgajivačnicama divljači, proizvođačima i distributerima lovačke i ribolovne opreme.

Župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić istaknuo je na otvorenju važnost Salori sajma te lova i ribolova, kao temelja važnih za ukupan razvoj turizma, strateške odrednice županije koja upravo bilježi dobre turističke rezultate proteklih godina. Pozvao je ribolovna i lovačka društva da u suradnji s jedinicama lokalne samouprave pripremaju dobre projekte kako bi dobili sredstva iz Programa ruralnog razvoja i omogućili razvoj svojih lovišta i ribolovnih područja.

Ulazak u EU doveo do početka rješavanja problema u ribolovu

Pozdravljajući goste i zahvaljujući organizatorima sajma, kako navodi Glas Slavonije, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić iskazao je zadovoljstvo time što Salori povezuje u jednu zaokruženu održivu cjelinu - lov i ribolov, šumska gospodarstva i uzgajivačnice divljači, vinske ceste i gastronomsku ponudu. Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza istaknuo je veliku vrijednost Salorija, koju cijeni HŠRS, posebice tradiciju njegova održavanja u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koja ima više od 20.000 sportskih ribiča i najviše ribolovnih društava u Hrvatskoj.

Na ovom sajmu napravljen je iskorak u povezivanju s drugim sportskim ribolovnim savezima. S partnerom sajma, Ribolovnim savezom Slovenije, razgovaralo se o problemima graničnih ribolovnih voda, zakonskoj regulativi i kormoranima. Najavljeno je i hrvatsko domaćinstvo u Svjetskom prvenstvu u ribolovu, koje se u rujnu održava u Međimurju, gdje će se okupiti ribiči iz više od 40 zemalja svijeta.

"Nije to preskup sport, ali je sve slabiji interes mladih pa nam se članstvo pomalo osipa", ovim putem je nezadovoljstvo iskazao i Mirko Babić, tajnik Lovačkog saveza Vukovarsko-srjemske županije.

Vrijedi istaknuti i 18. smotru hrvatskih i međunarodnih rogista i lovačkih zborova koja je održana u subotu. U petak su podijeljene nagrade najuspješnijim ribičima uz proglašenje Najulova Slavonije i Baranje.


Tagovi

Vladimir Šišljagić Ivica Vrkić Vladimir Sever Program ruralnog razvoja Turizam Lovstvo Salori Lov Ribolov Županijski savezi Uzgajivači divljači Distributeri lovačke opreme Turistički rezultati Mirko Babić Smotra rogista i lovačkih zborova


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!