Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed poljoprivrednika
  • 20.08.2015. 19:00

Belgijski farmeri na cestama zbog mliječnih kvota!

Na stotine traktora su dovele do kolapsa prometa i na belgijskim cestama. Razlog su neodrživi uvjeti proizvodnje koji dovode proizvođače do propadanja.

Foto: EPA, Reuters
  • 369
  • 103
  • 0

Niske cijene mlijeka i mesa uništavaju proizvodnju diljem Europe. Farmeri posluju u minusu, a jedino što im preostaje je izaći na ulice. Belgijanci su na redu da pokažu silu nezadovoljstva koje je i njih, u srcu Europske unije, natjeralo na prosvjede. Farmeri uništavaju cisterne mlijeka, blokiraju ceste i spaljuju gume, kako se pobune zbog cijena hrane sve više šire Europom, krenuvši iz Francuske.

Belgijski farmeri se pridružili Francuzima, Ircima i Englezima

Na stotine traktora su dovele do kolapsa prometa na belgijskoj autocesti E40. Razlog su neodrživi uvjeti proizvodnje koji dovode proizvođače do propadanja i gašenja gospodarstava. I dok neki istovaraju gnojivo i pale gume ispred tvornice za preradu Corman u Bethanu blizu Liege-a kako bi blokirali ulaz u tvornicu, drugi traktorima blokiraju ulaz u gradove.

Farmeri nad prolivenim mlijekom

Bijesni prosvjednici u Frnacuskoj blokirali su čak i luke i najvažnija turistička odredišta u Francuskoj, a mnogi su na rubu gašenja. U Belgiji prosvjeduju i nizozemska i francuska govorna skupina Belgijanaca. Sada za litru mlijeka dobivaju 26 eurocenti, a potrebno je 35 eurocenti kako bi se pokrili troškovi proizvodnje.

Foto: EPA, Reuters


Tagovi

Belgijanci Mlijeko Corman Gašenje gospodarstava Kolaps prometa Blokada cesta Prosvjed Nezadovoljstvo Bethane Liege Traktori Cisterne mlijeka Ulice


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."