Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 23.11.2019. 13:30
  • Osječko-baranjska, Bizovac

Deutz-Fahr 6140 Powershift - traktor za sve grane poljoprivrede

Posebno se ističe komfor za korisnike koji u traktoru znaju provesti veći dio dana, a ako treba i noći, od vrlo ugodnog mjenjača, odlične klime, smanjene buke, čulo se na prezentaciji ovog finalista Hrvatskog izbora traktora godine.

Foto: Ivan Stupnišek
  • 1.206
  • 172
  • 0

Na OPG-u Božidara Glavaša, stočnoj farmi sa 150 holsteina u Bizovcu, održano je predstavljanje modela njemačkog traktora Deutz Fahr 6140 Powershift, jednog od finalista Hrvatskog izbora traktora godine, a koje ove godine prvi put organizira Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH).

Predstavnik tvrtke Poljo-Nova d.o.o. Vjeko Pavlović, kazao je da maksimalnih 134 konjskih snaga ovaj model izvlači iz vrlo štedljivog 3,6 litrenog četverocilindričnog motora Euro IV norme, njemačkog proizvođača KHD . Dodao je da idealan prijenos korištenja te snage traktor ima zahvaljujući Automatic Powershift mjenjaču s pet grupa i tri brzine pod opterećenjem, uz reduktor za transportne i radne  brzine.  

Za sve grane poljoprivrede

Mjenjač ima dva režima rada: manualni i poluautomatski uz centralno kvačilo (izmjena svih brzina bez pritiska pedale kvačila) što omogućuje maksimalno iskorištavanje snage. Promjena smjera kretanja ovoga modela je putem hidrauličnog inverzora sa Sense Clutch sustavom kvačila i modulatorom.

Ovaj je traktor već u standardnoj ponudi bogato opremljen 

Pavlović ističe da je već u standardnoj opremi Deutz-Fahr model 6140 bogato opremljen, pri čemu izdvaja: klima uređaj, Max-Professional sjedalo sa zračnom suspenzijom, sklopivo sjedalo suvozača, multifunkcijsku konzolu na desnoj strani, upravljački digitalni zaslon u boji, podiznu silu hidraulike od 7.000 kg uz hidrauličnu pumpu od 120 I/min. te četiri brzine kardanskog vratila, EHR s Auto PTO funkcijom, ASM kompjutersko upravljanje prednjim pogonom i blokadom diferencijala i dr.

Predstavljeni model žiriju agro novinara imao je puno dodatne opreme. Od hidraulične suspenzije prednje osovine koja omogućuje maksimalnu brzinu kretanja od 50 kilometara na sat. Potom, pužnim brzinama mjenjača, prednjom hidarulikom i prednjim priključnim vratilom, kompresorom i zračnom instalacijom, elektrohidrauličnim izvodima, sunspenzijom kabine, trozglobnom poteznicom kat. III, visokopreglednim krovom, ISO i ISOBUS utičnicama, i-Monitorom osjetljivim na dodir, GPS navigacinskim sustavom i LED rasvjetom.

Smanjena buka u izoliranoj kabini  

Pavlović ističe da se radi o univerzalnom traktoru koji će zadovoljiti potrebe u svim granama poljoprivredne proizvodnje, bilo na polju ili na farmi. Deutz-Fahr 6140 ispod robusne šasije krasi maksimalno iskorištavanje snage kao i odlična preglednost i manevarske sposobnosti te okretnost, koju su nam demonstrirali naši domaćini u krugu farme.

Kako se čulo, posebno se ističe komfor Deutz-Fahr trakora što je važno svima koji u kabini znaju provesti veći dio dana, a ako treba i noći, od vrlo ugodnog mjenjača, odlične klime, smanjene buke zahvaljujući potpuno izoliranoj kabini. Vrhunsko zračno sjedalo u kombinaciji sa suspenzijom pretvara i najduže i najzahtjevnije poslove u užitak.     

Osim navedenog, traktor je opremljen i prednjim traktorskim utovarivačem potrebnim za olakšavanje svakodnevnih poslova na farmi i u polju. Kako to izgleda u praksi, demonstirao nam je Božidar Glavaš kad je veliku balu sjena, za vrijeme vožnje, podigao više puta na visinu od deset metara.

Demonstracija na OPG-u Božidara Glavaša 

Inače, Glavaši su počeli devedesetih s dvije krave, a već 2003. godine bilo ih je 40. OPG Glavaš je nositelj znaka Mlijeko hrvatskih farmi, a proizvodi i više vrsta sireva sa začinima, a tu je i nagrada za najuzoritije gospodarstvo u proizvodnji mlijeka u Osiječko-baranjskoj županiji. Za potrebe farme obrađuju 160 hektara zemljišta (kukuruz, lucerna, tritikal, soja), a viškove i prodaju. 

Poljo-nova je, pak, poduzeće nastalo na 50-godišnjoj tradiciji Poljoopskrbe-Zagreb, dugogodišnjeg nezabilaznog partnera brojnih domaćih poljoprivrednika. Sjedište tvrtke je u Sesvetama kod Zagreba, a prodajno-servisni centri nalaze se u Sesvetama i Đakovu.       


Fotoprilog


Tagovi

Deutz Fahr 6140 Powershift Traktor godine Hrvatski izbor traktora godine Božidar Glavaš Vjeko Pavlović Poljo-Nova


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić