Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene mlijeka
  • 12.05.2022. 14:00

Dukat najavio novo povećanje otkupne cijene mlijeka

Nova cijena obračunavat će se od početka idućeg mjeseca

Foto: Martina Popić
  • 2.925
  • 492
  • 0

Dukat nastavlja s postupnim povećanjem otkupne cijene mlijeka, pa će tako ona od 1. lipnja biti 15 lipa viša, najavili su u četvrtak iz ove mljekare, navodeći da će, uz prethodna četiri povećanja od početka godine, otkupna cijena biti ukupno veća za 65 lipa po litri.

Time nastoje očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera te osigurati nastavak proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama, "a rezultirat će ulaganjem od 105 milijuna kuna godišnje u primarni sektor", navode iz tvrtke.

Direktor Duško Glišić istaknuo je kako su svi dionici u mljekarskom sektoru, i proizvođači i prerađivači, suočeni s velikim izazovima zbog rasta ulaznih troškova i cijene energenata kojima se, nažalost, ne nazire kraj.

"Naši kooperanti posluju u izrazito teškim uvjetima i mi osluškujemo njihove potrebe te poduzimamo sve što možemo kako bismo ih podržali u proizvodnji mlijeka", kazao je napominjući kako proizvodnja mlijeka treba biti postavljena u središte poljoprivredne strategije i tako poticana.

Najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj najavio povećanje otkupne cijene

Poručio je i da zadatak svih dionika domaćeg mljekarskog sektora mora biti podizanje vrijednosti mlijeka u cjelokupnom opskrbnom lancu kako bismo zaustavili negativne trendove. "Pozivamo Vladu da hitno pronađe način kako dodatno pomoći primarnim proizvođačima mlijeka", zaključio je Glišić. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Dukat Mlijeko Otkup Cijena

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer