Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočna hrana
  • 20.03.2020. 12:30

Farmofit: Proizvodnja stočne hrane odvija se bez poteškoća

Iako je trenutna situacija sa COVID-19 virusom pogodila i agrarni sektor BiH, ipak će u narednom periodu kompanija Farmofit nastaviti sa normanim isporukama stočne hrane.

Foto: Farmofit
  • 492
  • 38
  • 0

Trenutna situacija u društvu, koja je uzrokovana pojavom i širenjem opasnog virusa COVID-19, nije zaobišla ni agrarni sektor Bosne i Hercegovine. Potrebno je naglasiti kako je podsektor animalne proizvodnje temelj ukupnih poljoprivrednih aktivnosti u BiH i kao takav okosnica opstanka i razvoja brojnih poljoprivrednih gazdinstava. 

U skladu sa navedenim, Kompanija "Rapić" d.o.o. iz Gradiške, zajedno sa svojom Fabrikom stočne hrane "Farmofit" obavještava sve poljoprivredne proizvođače kako u narednom periodu neće doći do poremećaja u obimu proizvodnje i isporuci kvalitetne stočne hrane za sve sadašnje i buduće partnerske farme i poljoprivredne apoteke širom naše zemlje. 

Proizvodne linije rade u punom kapacitetu

"Farmofit je društveno odgovoran brend, iza kojeg stoji preduzeće sa trideset godina rada i iskustva u poljoprivrednom sektoru. Upravo je na nama najveća odgovornost da budemo pouzdan partner svim poljoprivrednicima koji sa nama sarađuju u ovom momentu. Ovim putem svim postojećim i budućim kupcima poručujemo kako su naši proizvodni kapaciteti uposleni u potpunosti, stočna hrana na tržište izlazi na vrijeme i što je najvažnije - nećemo povećavati cijene naših proizvoda", istakao je Vojislav Rapić, generalni direktor kompanije "Rapić".

Raspolažu sa dovoljnim količinama sirovina i komponenti

Potrebno je naglasiti kako FHS "Farmofit" trenutno raspolaže sa dovoljnim količinama svih sirovina i komponenti od kojih se proizvodi stočna hrana. Proizvodne linije rade u punom kapacitetu dok se distribucija stočne hrane nesmetano odvija po sistemu: danas naručeno - sutra isporučeno. Ovakav način rada i funkcionisanja moguć je zahvaljujući, prije svega, respektabilnim skladišnim kapacitetima od skoro 30.000 tona, kao i orijentaciji na lokalno uzgojene sirovine.

Primjenjuju se sve mjere bezbjednosti

Rukovodilac nutricionizma u Farmofitu, dr Lazar Makivić dodaje kako su u sklopu Farbike stočne hrane organizovane sve preporučene, kao i neke dodatne mjere očuvanja zdravstvene bezbijednosti radnika, kao i proizvedene hrane koja se plasira na tržište.

"Na ulazu u krug fabrike vrši se dezinfekcija ruku i obuće svih lica, te se mjeri tjelesna temperatura. Svi naši radnici su obezbijeđeni sa zaštitnom opremom, pri čemu je akcenat na vozače i stručnu komercijalnu službu koju imamo. Pored toga, kvalitet ulaznih sirovina i gotovih proizvoda se redovno, na dnevnoj bazi analizira u savremeno opremljenoj laboratoriji", navodi dr Makivić.

Na raspolaganju svim poljoprivrednicma u BiH 

Na kraju, važno je istaći i to da Poljoprivredna apoteka koja posluje u sklopu kompanije "Rapić" funkcioniše nesmetano i da raspolaže sa dovoljnim količinama svih poljoprivrednih inputa i opreme, sa fokusom na sjemena kukuruza za proljetnu sjetvu, mineralna đubriva i pesticide. 

Sad je u fokusu proljetna sjetva

Profesionalna stručna služba, naučno i komercijalno osoblje kompanije "Rapić" stoji na raspolaganju svim poljoprivrednicima u BiH za besplatne savjete i konsultacije. Možete im se obratiti putem telefona 051/860-213, kao i na e-mail: info@rapic.ba.

Samo je jedan PRIRODAN IZBOR, poručuju iz ovog preduzeća.


Fotoprilog


Tagovi

Agrarni sektor Proizvodnja stočne hrane Proljetna sjetva Vojslav Rapić Kompanija Rapić Skladišni kapaciteti Proizvodni kapaciteti Tržište stočne hrane Lazar Makivić Poljoprivredni inputi


Autor

Petar Ninić

Više [+]

Stručnjak iz oblasti agrobiznisa i profesionalni poljoprivrednik.


Partner

Farmofit

Rovine bb, 78400 Gradiška, Bosna i Hercegovina
tel: +387 51 860 213, fax: +387 51 860 219, e-mail: info@farmofit.ba web: http://farmofit.ba/