Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti u Živinicama
  • 25.04.2022. 11:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Živinice

Gradska uprava popustila pod pritiskom - stočari pozvani na sastanak?

Stočari su u centar grada stigli s mlijekom, koje će podijeliti sugrađanima. Kako nam je potvrdio Eldin Glibanović, predsjednik Grupacije mljekara Tuzlanskog kantona, besplatno će podijeliti 300-400 litara mlijeka. 

Foto: Eldin Glibanović
  • 221
  • 87
  • 0

Poljoprivredni proizvođači s područja Živinica okupili su se i danas ispred zgrade gradske uprave. Nekoliko desetina njih stiglo je traktorima na proteste zbog neslaganja s pravilnikom raspodjele sredstava namijenjenih za pomoć proljetnoj sjetvi. Riječ je o iznosu od 600.000 KM.

Stočari su u centar grada stigli s mlijekom, koje će podijeliti sugrađanima. Kako nam je potvrdio Eldin Glibanović, predsjednik Grupacije mljekara Tuzlanskog kantona, besplatno će podijeliti 300-400 litara mlijeka

"Upravo smo stigli pred zgradu gradske uprave, dobili smo poziv za sastanak. Nas pet-šest će ući da vidimo možemo li se dogovoriti", rekao je Glibanović. 

Traktorima izašli na proteste

Podsjetimo, oni su i prošlog ponedjeljka svoje nezadovoljstvo izrazili na ulicama, no niko od gradskim čelnika se od tada nije oglasio po pitanju njihovih zahtjeva, sve do jutros kada su se već okupili na protestima. Oni traže da im se kao pomoć isplati 200 KM po muznom grlu, budući da trenutnim pravilnikom ne mogu ostvariti pomoć veću od 1.500 KM. Veliki proizvođači tvrde da su njihova ulaganja, uslijed velikih poskupljenja, daleko veća.


Tagovi

Protesti Poljoprivrednici Poljoprivreda Živinice Stočarstvo Proljetna sjetva


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]