Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čudo prirode
  • 04.07.2017. 18:00

I to se događa - prasići sisaju kravlje mleko

Neobične situacije se na dešavaju samo ljudima. Neretko se u njima nađu i životinje. Jednu takvu u kojoj su se našli krava i dva šarena praseta zabeležio je bračni par Dobrila i Dobrivoje Pantelić, iz Donjih Brezovica kod Krupnja.

Foto: Michelle Wallace / Flickr Video
  • 3.002
  • 104
  • 0

Poput ljudi i životinje se s vremena na vreme nađu u neobičnim i pomalo čudnim situacijama i međusobnim odnosima. Jednu takvu u kojoj su se našli krava i dva šarena praseta, kako prenosi Blic zabeležio je bračni par Dobrila i Dobrivoje Pantelić, iz Donjih Brezovica kod Krupnja.

Ovi više puta nagrađivani filmski stvaraoci amateri neobičnu pojavu da se dva praseta hrane sisajući kravlje mleko direktno iz vimena snimili su u domaćinstvu Danice i Dragutina Dumanovića, u selu Osečini u istoimenoj opštini.

Prasići "krivci" što krava ne daje dovoljno mleka

Prema rečima domaćice Danice Dumanović neobičnu pojavu su primetili sasvim slučajno, tražeći razlog zašto jedna od njihovih krava ne daje onoliko mleka koliko je to bilo uobičajeno. Onda su primetili su da se pomenuta krava, tokom ispaše, i po pola sata ne pomera sa jednog mesta. Prišavši bliže videli su dva praseta kako direktno iz vimena sisaju mleko i isprva nisu mogli da veruju šta se dešava. Dobrivoje Pantelić dodaje da su ih ovi domaćini nakon toga pozvali da na filmski način ovekoveče tu nesvakidašnju zanimljivu pojavu.

Prasićima se kravlje mleko osladilo

Domaćini iz Osečine objašnjavaju da se celo selo sjatilo da vidi to čudo prirode, napomenuvši da će uskoro morati da odvoje prasad od krave zato što već više od dve nedelje neće da jedu ništa drugo osim kravljeg mleka. Kako to izgleda kada prasići umisle da im je krava majka pogledajte ovde:

Foto: Michelle Wallace / Flickr

Video: Obicaji Radjevine Dobrivoje i Dobrila Pantelic / YouTube


Izvori

Blic


Tagovi

Krava Prasići Osečina Zanimljivost Mleko Dobrila i Dobrivoje Pantelić Danica i Dragutin Dumonović


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.