Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Život
  • 10.03.2016. 15:30

Imamo rješenje za grčki sindrom hrvatskog agrara

Upućeni su prijedlozi hitnih i trajnih rješenja za prevladavanje ponovo nastale krize proizvodnje mlijeka u našoj zemlji, prijedlog potpisivanja sporazuma o provedbi programa Nove poljoprivredne politike s Vladom Republike Hrvatske te stav Udruge OPGH Život o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori.

  • 2.990
  • 305
  • 0

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske Život u suradnji sa Savezom udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (Branko Kolak, predsjednik), proizvođačkim organizacijama Drava-Sava (Marina Ivančan, voditelj) i PZ UPOCentar-Simentalac (Miroslav Kovač, voditelj) te Središnjim savezom hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (Igor Mihaljević, predsjednik), upućuje još jedan zajednički argument za rješavanje problema poljoprivrede.

Duga gospodarska kriza i veliki proračunski deficit doveli su Hrvatsku u situaciju da mora hitno poduzeti mjere stabilizacije ako želi sama odlučivati o svojoj budućnosti.

Prvi korak u tom pravcu jest da stvori preduvjete da se zemlja može sama prehraniti - goleme svote troše se iz godine u godinu na neto uvoz hrane umjesto na kupnju tehnologija potrebnih za moderniziranje privrede i povećanje njene međunarodne konkurentnosti.

Udruga Život novom ministru: poništite natječaj!

Osim toga nas i sigurnosni ugrozi upućuju na potrebu prehrambene samodostatnosti, ističu iz Udruge OPG Hrvatske Život na novinskoj konferenciji održanoj u Đakovu.

Upućeni su prijedlozi hitnih i trajnih rješenja za prevladavanje ponovo nastale krize proizvodnje mlijeka u našoj zemlji, prijedlog potpisivanja sporazuma o provedbi programa Nove poljoprivredne politike s Vladom Republike Hrvatske te stav Udruge OPGH Život o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori. Sve materijale možete pronaći u prilogu ispod teksta.

Hrvatska ima grčki sindrom

Problem poljoprivrede je da nakon promjene društvenog sustava nije slijedila europski uzor. Umjesto da odlučno krene u regeneriranje hrvatskog sela na bazi obiteljskih gospodarstava i tako otvori prostor seljačkoj radinosti i poslovnosti nastavilo se s podrškom industrijske proizvodnje u velikim pogonima.

To je dovelo do bijega sa sela, osiromašenja sirovinske baze prehrambene industrije i tendencije gubitka kvalitete i kvantitete koja su morale biti osnovica buduće konkurentnosti, poručuju udruge.

Udruženi mljekari kod Romića traže hitne mjere!

Cilj nove poljoprivredne politike je do kraja mandata postići prehrambenu samodostatnost preporodom hrvatskog sela u kome su OPG-i istodobno nositelji proizvodnje hrane i ostalih ciljeva upravljanja ruralnim prostorom: razvitka okoliša i organskog zdravlja, izgradnje infrastruktura i osiguravanja prostora. Ostvarenje toga cilja zahtijeva da se odmah počne s nizom koordiniranih aktivnosti, ističu u Udruzi iz koje su nedavno uputili i apel ministru poljoprivrede za hitne mjere pomoći hrvatskim poljoprivrednicima.


Dokumenti


Tagovi

Udruga Život OPG Davor Romić Mjera 4 Gospodarska kriza


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."