Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ASK
  • 11.03.2021. 12:10

Još jedan slučaj afričke svinjske kuge potvrđen u Srbiji

Zaraza je primijećena kod dva grla, a ovo je prvi put da se ASK pojavljuje na području grada Kruševca.

Foto: Bigstock/Elena Larina
  • 203
  • 46
  • 0

Afrička svinjska kuga i dalje se širi susjednom Srbijom. Tako je ova zarazna bolest potvrđena na jednom gospodarstvu u naseljenom mjestu Globoder, potvrđeno je iz tamošnjeg Odjeljenja republičke veterinarske inspekcije u Kruševcu, prenosi RTS.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za veterinu rješenjem je proglasila zaraženim područje mjesta Globoder na području grada Kruševca i naseljena mjesta Stopanja i Bresno Polje u općini Trstenik. 

Kako smo neslužbeno doznali, bolest je primijećena kod dva grla, a ovo je prvi put da se ova bolest pojavljuje na području Kruševca.

U tijeku je popis svih gospodarstava na kojima se drže i uzgajaju svinje, a zabranjeno je njihovo premještanje i prijevoz u zaraženom i ugroženom području.

Podsjetimo, nedavno je proglašeno zaraženim područjem mjesto Gnjilan, u Pirotskom okrugu, pa je ova općina rješenjem Ministarstva poljoprivrede pod posebnim nadzorom.

"U Gnjilanu smo već obavili popis svih gospodarstava na kojima se uzgajaju svinje. U dvorištu gdje je bilo tri smrtna slučaja od ASK-a eutanazirane su preostale svinje te je zabranjen prijevoz i premještanje životinja", rekao je direktor Veterinarske klinike Pirot Dejan Živić za lokalne medije.  


Tagovi

Afrička svinjska Kruševac Zaraženo područje Zaraza


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.