Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tovne svinje
  • 10.05.2021. 15:00

Kako do Covid potpora za uzgoj tovnih svinja?

Zahtjev za potporu podnosi se od danas pa sve do 31. svibnja 2021. godine.

Foto: Depositphotos/Stramyk
  • 342
  • 79
  • 0

Od danas putem AGRONET-a proizvođači tovnih svinja zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom Covid-19 mogu podnijeti zahtjev za potporu.

Kako pojašnjavaju iz APPRRR-a, podnositelj je dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: "Program potpore proizvođačima tovnih svinja zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19".

Također, uz Zahtjev dužan je i priložiti izjavu iz Priloga I. Pravilnika, presliku Referentne stranice Godišnjeg financijskog izvještaja poduzetnika za 2019. godinu (ako je podnositelj pravna osoba) te ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima (obrazac objavljuje Agencija za plaćanja na svojim službenim mrežnim stranicama).

Podsjećamo, ovaj Program vrijedan tri milijuna kuna, Vlada je donijela u travnju.

Za potporu je prihvatljivo do 750 grla tovnih svinja po prihvatljivom korisniku koja su isporučena s farmi upisanih u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ) te izručena u registrirane objekte za klanje papkara.

Provedbom programa, navode, sanirat će se gubici, osigurati likvidnost proizvođača i očuvati razina primarne proizvodnje prije pojave Covid-19, čime će se zadržati postojeća razina zaposlenosti, kao i proizvodnja sirovine za prehrambenu i prerađivačku industriju i spriječiti poremećaj u lancu opskrbe hranom.

Detaljne informacije i potrebne obrasce za prijavu možete pronaći ovdje.

Zahtjev za potporu podnosi se do 31. svibnja 2021. godine.


Tagovi

Program potpore Tovne svinje Zahtjev AGRONET Covid-19


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]