Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nakupci stoke
  • 06.01.2021. 17:00
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja, Glina

Milošević: Ne prodajte stoku nakupcima ispod cijene!

To je za mene ravno čistom ratnom profiterstvu, rekao je potpredsjednik Vlade do kojega su stigle vijesti da po selima kruže poljoprivredni nakupci koji daleko ispod cijene nude otkup stoke.

Foto: Depositphotos/SashaKhalabuzar
  • 655
  • 132
  • 0

"Ne prodajte stoku nakupcima već se obratite svojim dosadašnjim savjetnicima", apel je kojeg je poljoprivrednicima s pogođenih područja uputio Boris Milošević, potpredsjednik vlade i zamjenik šefa Stožera civilne zaštite zaduženog za uklanjanje posljedica razornog potresa. 

Gostujući na N1 televiziji, rekao je da su i do njega došle informacije da po selima kruže poljoprivredni nakupci, nudeći daleko ispod tržišne cijene novac da bi kupili od ljudi njihovu teško stečenu stoku.

"To je za mene ravno čistom ratnom profiterstvu", naglasio je i dodao da je ovaj potres pogodio možda najgore područje koje je mogao pogoditi - socijalno, demografski, na sve načine devastiranu regiju koja je najfragilnija. 

Obratite se djelatnicima Ministarstva poljoprivrede

Kako je istaknuo, Ministarstvo poljoprivrede poslalo je 50 službenika na teren i njima se treba obratiti.

"Od njih mogu dobiti informaciju gdje dobiti hranu za stoku, kamo je privremeno izmjestiti. I ako stvarno žele prodati, Ministarstvo će ih spojiti s ovlaštenim dobavljačima koji će ponuditi fer tržišnu cijenu", naveo je Milošević.

Prema danas objavljenim podacima, čak 130 tona stočne hrane zaprimljeno je na pogođenom području, a timovi Uprave za stručnu podršku i HAPIH-a, u kontaktu su s 1.223 poljoprivredna gospodarstva. Od navedenog broja PG-ova, polovina je fizički obrađena, a distribuirane su 44 tone hrane potrebitima. 

Na stradalo područje stiglo 130 tona stočne hrane, 90 grla je premješteno

Dosad su ustanovili oštećenja na gospodarskim objektima 481 PG-ova, strojeva i mehanizacije na 128 te je na 10 gospodarstava ustanovljena šteta na poljoprivrednim površinama. Također, premješteno je 90 grla s 14 PG-ova ugroženih područja na druge farme.


Tagovi

Nakupci Otkup stoke Ispod cijene Apel Boris Milošević


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰