Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osakaćeni konji
  • 12.12.2020. 12:00

Od 500 slučajeva ranjenih konja u Francuskoj - 80 djelo ljudskih ruku

Što je motiv počinitelja i dalje je nepoznato. Je li to mržnja prema životinjama? Čin neke sekte? Ili jeziv izazov koji se širi društvenim mrežama.

Foto: Depositphotos/ocphoto
  • 170
  • 146
  • 0

Količina ranjenih, osakaćenih konja i kobila u Francuskoj pokrenula je pravu lavinu istraga, a policija je nakon tri mjeseca objavila detalje ovih zločina.

Do početka prosinca identificirano je ukupno 500 slučajeva, a prema izvješću, njih 80, odnosno 16%, uzrokovalo je ljudsko ponašanje. Ostalo je, kako piše tellerreport posljedica djelovanja prirode. 

"Svaki je slučaj podrazumijevao veterinarski pregled, obdukciju i analizu kako bismo prikupili što više podataka“, pojasnili su iz policije. 

Bez uha, njuške, oka

Naime, u veljači ove godine konj je pronađen mrtav u poljoprivrednoj školi u Château-Salinsu, u blizini regije Alsace. Njemu je bilo odrezano jedno uho. Nekoliko dana kasnije, s druge strane zemlje pronađen je mrtav trkaći konj kojemu je, također, nedostajalo jedno uho.

Vlasnik ovih životinja, Philippe Boutin rekao je da je potrebno nekoliko ljudi da se konj savlada i sruši što znači da se traži skupina kriminalaca. Taj je mjesec prijavljeno još 50 slučajeva.

Nažalost, horor se nastavio. Početkom kolovoza u regiji Jura pronađena je kobila koja je uginula prirodnom smrću, no odrezani su joj njuška, uho i oko. U istoj je regiji ranije pronađen konj koji je uginuo nakon što je bio omamljen te kojemu su bili izvađeni oko i dio kosti. 

Monstruozno: Nepoznati počinitelji napadaju konje, režu im uši, genitalije i kožu

"Stresno mi je i pomisliti što se dogodilo noć prije. Kad dolazimo ujutro ne znamo što ćemo zateći", rekao je tada Didier Fruchet, vlasnik konjičkog kluba s oko 80 životinja u blizini Pariza.

Što je motiv počinitelja i dalje je nepoznato. Je li to mržnja prema životinjama? Čin neke sekte? Ili jeziv izazov koji se širi društvenim mrežama.

Do sada je samo jedan vlasnik naišao na dvojicu napadača na njegove ponije. Opisao je jednog od njih, izrađen je foto-robot, ali mu se nije ušlo u trag.

Za neke ozljede krive druge životinje

Također, u nekim slučajevima obdukcijom je zaključeno da se radi o lešinarskom, sakaćenju nakon smrti konja. Većina takvih ozljeda, kako stoji u izvješćima, nastala je napadom lisice, ptica poput sokola i gavrana, vuka i ostalih divljih životinja.

Tamošnja se policija za pomoć obratila francuskoj vladinoj agenciji koja proučava pokrete sekti, a Ministarstvo poljoprivrede osnovalo je savjetodavno tijelo za vlasnike kopitara.

Francuske vlasti strahuju da će novi napadi i neuspjeh policije u pronalasku krivaca potaknuti građane da uzmu pravdu u svoje ruke. 


Tagovi

Ranjeni konji Francuska Policijska istraga Kriminalci


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P