Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetsko tržište
  • 05.10.2016. 07:30

Oporavlja se izvoz EU svinjetine

Najveći porast u mjesečnim vrijednostima izvoza postignut je za svinjetinu, sa 1.1 milijardom eura, što odgovara 29%-tnom povećanju napram prošle godine.

Foto: bigstockphoto.com, agnormark
  • 1.715
  • 85
  • 0

Za 12-mjesečni period od kolovoza 2015. do srpnja 2016, EU izvoz poljoprivrednih proizvoda dostigao je vrijednost veću od 128 milijardi eura, što odgovara porastu od 0.7% u usporedbi sa istim periodom prošle godine.

Mjesečna vrijednost poljoprivrednog izvoza EU u srpnju 2016. dostigla je 10.5 milijardi eura, što je postupno usporavanje u usporedbi s visokim izvozom u srpnju 2015.

Porastao izvoz u azijske i sjevernoafričke zemlje

Najvažnije redukcije u izvoznim vrijednostima u srpnju 2016. su zabilježene za Hong Kong, Rusiju i Alžir. S druge strane, izvoz u neke azijske (Indija, Kina, Filipini, Vijetnam) i sjevernoafričke (Sudan, Etiopija, Libija) zemlje porastao je u usporedbi s istim mjesecom prošle godine.

Najveći porast u mjesečnim vrijednostima izvoza postignut je za svinjetinu, sa 1.1 milijardom eura, što odgovara 29%-tnom povećanju napram prošle godine.

U srpnju 2016, uvoz poljoprivrednih proizvoda u EU smanjio se za 940 milijuna eura, čak više nego izvoz pa je došlo do daljnjeg povećanja u mjesečnom trženju, od 1.8 milijardi eura u srpnju 2015. na 2.1 milijarde eura u srpnju 2016.

Foto: bigstockphoto.com, agnormark


Izvori

Agri EU


Tagovi

Izvoz svinjetine Svinjetina


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]