Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 18. izložba paške ovce i paškog sira
  • 17.07.2018. 07:30

Ovan Đovanija Fabijanića šampion 18. Izložbe paške ovce i paškog sira

Na izložbi se svojim najboljim grlima predstavilo 15 uzgajivača paške ovce!

Foto: Hrvatska poljoprivredna agencija
  • 376
  • 27
  • 0

Već 18. izložba paške ovce i paškog sira održana je u Kolanu u organizaciji Udruge uzgajivača paške ovce "Kolan“, Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, općine Kolan i Turističke zajednice općine Kolan.

Na izložbi se, navodi se na stranici Hrvatske poljoprivredne agencije, svojim najboljim grlima predstavilo 15 uzgajivača paške ovce. Svaki uzgajivač izložio je kolekciju koju su činile tri ovce i ovan, tako da je stručno povjerenstvo u sastavu prof. dr.sc. Boro Mioč s Agronomskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu te Tatjana Sinković dipl. ing. i Dolores Barać dipl. ing. iz Hrvatske poljoprivredne agencije od 60 izloženih grla nagradilo tri kolekcije ovaca, tri ovna, a za šampionsko grlo izložbe proglašen je ovan ž.b. 630849691 uzgajivača Đovanija Fabijanića iz Šimuna.

Osim šampionskog grla nagrađena su i grla sljedećih uzgajivača:

  • prvonagrađena kolekcija ovaca Franje Zubovića iz mjesta Kolan
  • drugonagrađena kolekcija ovaca Nedeljka Čemeljića iz mjesta Kolan
  • trećenagrađena  kolekcija ovaca Đovanija Fabijanića iz mjesta Šimuni.

U konkurenciji rasplodnih ovnova nagrađena su slijedeća grla:

  • prvonagrađeni ovan ž.b. 130537152 uzgajivača Frane Zubovića iz mjesta Kolan
  • drugonagrađeni ovan ž.b. 231099532 uzgajivača Milijana Škunce iz mjesta Novalja
  • trećenagrađeni ovan ž.b. 530454888 uzgajivača Vlade Oštarića iz mjesta Kolan.

Ovčarstvo i proizvodnja sira su neraskidivi dio povijesti otoka Paga, pa ne čudi da su se i na ovoj osamnaestoj po redu izložbi paške ovce sa svojim sirevima predstavili i proizvođači paškog sira. Uz to što su gosti mogli vidjeti izložene kolekcije najboljih grla paške ovce, imali su priliku i degustirati svjetski poznati paški sir te ponijeti kući komadić ove vrhunske delicije koja se prodaje diljem otoka, zaključuje se na stranici HPA


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je izrazito rasprostranjena grana stočarstva te se ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartike. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim zemljama te su osobito... Više [+]

Tagovi

Paški sir Paška ovca Izložba Kolan


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner