Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kreativni farmer
  • 01.04.2016. 17:30

Ovcama "crta" ljude i ispisuje poruke

Majka Bovlera je naljutila suša zbog koje je bio prisiljen da kupuje hranu ovcama. I onda, kada je već morao da im daje tu hranu, a ne da ih pusti na ispašu, odlučio je - stavljanjem hrane na određeno mesto, uz pomoć ovaca da ispiše poruku.

Foto: twitter
  • 147
  • 6
  • 0

Nije prvoaprilska šala, Majk Bovler zaista "crta" ovcama. Svojim stadom taj novozelandski farmer ispisuje i poruke. Kako navodi Modern Farmer, nešto što je počelo kao ljutnja i protest, pretvorilo se u umetnost, a Bovleru je donelo svetsku slavu.

Naime, Majka je naljutila suša zbog koje je bio prisiljen da kupuje hranu umesto da jednostavno pusti ovce na ispašu. I onda, kada je već morao da im daje tu hranu, odlučio je, stavljanjem hrane na određeno mesto, uz pomoć ovaca da ispiše poruku.

Njegova prva (ljutita) poruka (bugger), što bi preveli kao "dovraga" pronela se širom društvenih mreža zahvaljujući radijskom intervjuu, a kreativni farmer sa svojih 4.000 ovaca nastavio je da stvara umetnička dela. Njegove ovce i danas se "pretvaraju" u ​​ljude, u nacionalni simbol Južnog Islanda - kivi, pa čak ispisuju i imena njegove unučadi.

Foto: twitter


Tagovi

Novi Zeland Modern farmer Umetnost Crtanje ovcama Majk Bovler


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!