Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 30.01.2023. 11:05

Prolijevali mlijeko u Srbiji: Ako se Ministarstvo "ne urazumi" - prosvjed

Nezadovoljni stočari najavili su prosvjed 3. veljače - ako se vlasti "ne dozovu pameti".

Foto: Nenad Pantelić
  • 889
  • 59
  • 0

Nezadovoljni poljoprivrednici u Srbiji jučer (29. siječnja) su u Mrčajevcima kod Čačka prolijevali mlijeka zbog niske otkupne cijene.

"Dok se ministrica provodi u kavani, ne obazirući se na selo čiji je službeni zastupnik, proizvođači mlijeka nezadovoljni tretmanom koji imaju - niske cijene otkupa i niska premija, u Mrčajevcima su organizirali skup u nadi da će se njihove muke početi rješavati, a ne da se pojedinci bliski vrhu države bogate na uvozu mlijeka", istaknuto je na facebook grupi Pokrenimo Mačvu.

Kako je za Agroklub rekao stočar iz Kovačevca kod Mladenovca Nenad Pantelić, na skupu u Mrčajevcima bilo je oko 1.300 poljoprivrednika.

"Došlo je do prolijevanja zbog neosnovanog rušenja cijene mlijeka, uvoza nenormalnih količina istog sa sumnjivim porijeklom gdje je u 80 posto pronađena voda i gdje su krave hranjene GMO hranom", objašnjava detaljnije Pantelić.

Također, stočari koji su sudjelovali najavili su prosvjed 3. veljače - ako se ministarstvo "ne dozove pameti".

"Ako se dotle ne urazume, zabrane uvoz i dozvole izvoz. U suprotnom smo trećeg veljače u Beogradu. Ako i tada ne učine nesto konkretno da možemo opstati, a ne nestati što očigledno žele, radikalizirat ćemo prosvjede i sigurno nećemo dozvoliti mljekarama da rade, a mi nestanemo. Bude li potrebno i životima ćemo braniti naše pravo na opstanak, a ne na nestanak!", izričit je Pantelić.


Tagovi

Stočari Prosvjed Niska otkupna cijena Prolijevanje mlijeka


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo