Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Virus H5N8
  • 04.01.2017. 09:00

Ptičja gripa se i dalje širi Francuskom

Francuska je potvrdila više od 80 slučajeva zaraze domaće peradi, no svi su dosad zabilježeni u jugozapadnim dijelovima zemlje. Sada se pojavila i na zapadu zemlje.

Foto: Pixabay/skeeze
  • 1.262
  • 136
  • 0

Ptičja gripa pojavila se i u francuskoj pokrajini Deux-Sevres na zapadu zemlje, regiji koja do sad nije bila pogođena zarazom. Laboratorijski nalazi dokazali su virus H5N8 među peradi na seoskim imanjima te na farmi peradi u dva ruralna područja nedaleko od grada Niorta, piše agweek.

Virus H5N8 izrazito je zarazan i od kraja prošle godine se proširio brojnim europskim zemljama. Francuska je potvrdila više od 80 slučajeva zaraze domaće peradi ptičjom gripom, no svi su dosad zabilježeni u jugozapadnim dijelovima zemlje. Zemlja koja je najveći proizvođač peradi u Europskoj uniji, i prije godinu dana je ozbiljno pogođena ptičjom gripom što je dovelo do zabrane uzgoja pataka i gusaka u državi poznatoj po proizvodnji jetrene paštete.

Protekloga tjedna različiti sojevi ptičje gripe pogodili su i Aziju. Zbog zaraze su usmrtili milijune peradi u Južnoj Koreji i Japanu. U Kini je, pak, i nekoliko ljudi zaraženo ptičjom gripom.

Foto: Pixabay/skeeze


Tagovi

Ptičja gripa Francuska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs