Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apel
  • 16.11.2022. 13:30
  • Varaždinska, Donje Ladanje

Samo da prežive zimu: Vlasnica moli dobre ljude, ako možete donirajte hranu za koze

Ne tražim novac već hranu kako bi mojih pedesetak koza prezimile, shrvana je Dubravka Kujavec kojoj je suša ove godine pobrala kukuruz, a mlijeka za otkup neće imati do ožujka.

Foto: Ivan Agnezović/Regionalni.com (ustupljena fotografija)
  • 5.111
  • 280
  • 0

"Došlo je do toga da moram moliti pomoć da mi koze ne budu gladne. Oko tri tone hrane bilo bi dovoljno da prežive zimu", shrvano nam kaže Dubravka Kujavec iz mjesta Donje Ladanje koja se našla u bezizlanoj situaciji. Naime, suša je pobrala hranu za njezinih 50-ak grla ovih životinja. 

Posijali su dosta kukuruza na nekoliko njiva, u sjetvu uložili tisuću eura, a požnjeli samo pola prikolice u vrijednosti svega dvije tisuće kuna. 

Kako kaže, problem su šodirana tla na njihovom području koja ne zadržavaju vlagu. "Svu hranu koju proizvodimo sijemo na našim tlima, zemlje u zakupu nemamo. Nikakvu pomoć od države do sada nismo dobili", napominje.

Mala farma ovog OPG-a koje inače mlijeko predaje Vindiji, našla se u teškoj situaciji, a mlijeka za otkup neće imati do ožujka jer su, pojašnjava nam, koze bređe.

Našu sugovornicu žalosti što je prisiljena tražiti pomoć, ali kroz razgovor nam nekoliko puta ponavlja da ne može gledati životinje kako gladuju.

"Ne tražim novac već hranu kako bi moje koze preživjele zimu. Ako netko ima čega viška, molim dobre ljude da mi se jave", uputila je apel.

Do sada su joj, nakon objave portala regionalni.com kojima se obratila, pomogle dvije osobe kojima od srca zahvaljuje. "Dobili smo šest vreća šrota, nešto manjih i jednu rolo balu", kaže. Međutim, to nije dovoljno da njezine koze prezime. 

Svi koji mogu i žele pomoći, gospođi Dubravki se mogu javiti na broj 091 620 58 41.


Tagovi

OPG Dubravka Kujavec Apel Donacija hrane Uzgoj koza


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]