Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroPMD
  • 15.07.2015. 21:55

Samson cisterne i prikolice na slavonskim farmama

Prezentacija ovih danskih strojeva održana u Lipovcu i Črnkovcima. U četvrtak se prezentacija održava u Feričancima, a u petak u Punitovcima.

  • 620
  • 75
  • 0

Velika srpanjska vrućina i svinjska osoka na njivama Zvonimira Litrića u Suhopolju i Igora Kovačevića u Črnkovcima. Naime, aplikatorima iz cisterne Samson PG II od 20 tisuća kubika ništa nije smetalo da odlično odrade posao, kako je rekao Csaba Szabo, manager Samsona za srednju Europu.

Prvo smo ju probali na imanju Zvonimira Litrića u Lipovcu kod Suhopolja. Litrićevi imaju suvremenu farmu mliječnih krava holstein pasmine. Na raspologanju ima i tekućeg i krutog gnoja koji treba redovno rješavati. Csaba je održao kratko predavanje i cisterni, a i razbacivaču krutog gnoja SP15. U radu pored cisterne probali smo i SP15.

Nastavak na farmi Osilovac

U utorak se ovaj svojevrsni Samson Croatia tour preselio u Črnkovce. Također, okupljenim poljoprivrednicima Csaba je na svinjogojskoj farmi Igora Kovačevića održao predavanje. Nakon toga je iz jame za osoku pokazano kako se za doista par minuta napuni cijela cisterna, svih 20 tisuća kubika. Nakon toga gnoj je svojevrsnim krilima i cijevima do samog tla osoka primijenila na samu njivu. Također nije bilo nikakvih neugodnih mirisa, a objašnjeno je sudionicima ove radionice u Črnkovcima kako skoro 90% nitrata bude iskorišteno.

Samson tour se u četvrtak, u 11.00 nastavlja na farmi Osilovac u Feričancima za poljoprivrednike s toga područja, a već u petak u 11.00 isti program sa Samson PG II 20 i Samson SP15 bit će prikazan u Punitovcima. Domaćin ovoga puta je upravo proglašeni finalist izbora najboljih mladih poljoprivrednika iz Osječko baranjske županije, Goran Jančo. Na njegovoj farmi svinja pasmine Penerlan bit će kraj ovotjedne turneje Samsona.


Tagovi

Samson Csaba Szabo Rasmunsen Danska Francuska Širjan Črnkovci Bizovac Slurry Master Farma Osilovac Svinjogojska farma Razbacivač gnoja Zvonimir Litrić Igor Kovačević


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: office@agropmd.hr web: http://www.agropmd.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije