Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spider
  • 17.09.2021. 13:30

SIP na tržište plasirao nove modele okretača

Oba modela Spider 1300|12 T i Spider 915|8 odlikuje inovativni sustav okretanja koji ravnomjerno raspoređuje krmu, održava ju čistom, a travnjak neoštećenim, navode iz tvrtke SIP.

Foto: SIP
  • 265
  • 149
  • 0

Robusnost, stabilnost i učinkovitost ključne su značajke Spider 1300|12 T, dok je Spider 915|8 najnoviji model ROBUST linije dizajniran za srednje velike farme, istaknuli su inženjeri predstavljajući nove uzdanice rotorskih okretača slovenske tvrtke SIP.

Spider 1300|12 T odlikuje 12 rotora i velika radna širina od 12,9 metara. Lagan je, robustan i kompaktan, a zahvaljujući posebnom dizajnu vučnog okretača prilagođen je radu na velikim površinama. 

Novi oblik bočnih štitnika, koji su međusobno povezani, sprječava osciliranje sustava zakretanja i osigurava dobru stabilnost okretača pri radu. Manji promjer rotora, 1,45 metara, osigurava ravnomjerno rasipanje i okretanje stočne hrane, pri čemu se svaki pojedinačno prilagođava terenu.

Rotori su dvostruko ojačani i sastoje se od okruglih cijevi na kojima su isječeni opružni prsti, pri čemu je unutarnji prst kraći od vanjskog, dok robusni šesterokutni pogonski sustav i okretni mjenjači s polutekućom mašću osiguravaju pouzdanost pri okretanju velikih površina. 

Ravnomjerno rasipanje i okretanje stočne hrane

Što se tiče pogonskog sustava, on je reverzibilan, a opremljen je dvostrukom spojkom koja štiti stroj od opterećenja i tako sprječava kvarove pogona.

"Robusni transportni okvir i kompaktna šasija omogućuju sigurno upravljanje strojem tijekom transporta. S podesivom vučnom kukom i kompaktnim transportnim podvozjem, okretač može doseći brzine do 40 km/h“, pojašnjavaju iz SIP-a.

Novi model sadrži patentni sustav za hidrauličko podešavanje nagiba rotora koje uveliko pojednostavljuje rad, a u kombinaciji s višestupnim podešavanjem visine kotača osigurava brzu i jednostavnu izmjenu kuta rotacije od 12° do 18°. 

Spider 1300|12 T odlikuje 12 rotora i velika radna širina od 12,9 metara

Radna širina omogućuje mu širenje pet redova kosilice sa sedam diskova što omogućuje brzo širenje krme kao i uvenuće biljke, što je ključno za očuvanje hranjivih tvari u krmi. 

"Trajna i pouzdana konstrukcija, u kombinaciji s inovativnim dizajnom rotora, osigurava ravnomjerno rasipanje i okretanje stočne hrane bez oštećenja travnjaka“, naglašavaju inženjeri prednosti ovoga stroja koja dolazi iz HD linije.

SPIDER 915|8 za srednje velike farme

Drugi model dio je linije Robust, a dizajniran je za srednje velike farme. Ima osam rotora i radnu širinu od 9,15 metara što ga čini najvećim u svojoj klasi. Može okretati pet redova kosilice s pet diskova ili tri reda s osam diskova. Unatoč velikoj radnoj širini, dovoljno je lagan za pričvršćivanje na traktor od 80 KS. 

Kao i kod prethodnika, Spider 915|8 krasi inovativni sustav okretanja koji ravnomjerno raspoređuje krmu, održava ju čistom, a travnjak neoštećenim. Kut okretanja može se podesiti prema količini pokošene trave, od 11° do 19°. 

"S promjerom rotora od 1,6 m, okretač trave ravnomjerno prati tlo i omogućuje optimalno okretanje“, ističu iz tvrtke. 

Nosači opruga nalaze se na ojačanom prstenu izrađenom od čelika debljine četiri milimetra, dok su opružni prsti različitih dužina postavljeni na nosač opremljen zaštitom od kidanja što sprječava ulazak bilo kakvih oštećenih dijelova u krmu. "Brže, još učinkovitije okretanje guste i teške trave može se osigurati ugradnjom zakrivljenih opružnih prstiju koji osiguravaju višeslojno okretanje“, napominju njihovi stručnjaci.

 

Unatoč velikoj radnoj širini, dovoljno je lagan za pričvršćivanje na traktor od 80 KS

Stabilnost, čak i pod velikim opterećenjem osigurava robustan dizajn kućišta, dok ravnomjernu raspodjelu težine i smanjenje pritiska na tlo omogućuju velike dimenzije kotača. 

Što se tiče okretača, on je standardno opremljen hidrauličkim sustavom upravljanja u lijevo i u desno. Također, omogućuje i zakretanje cijelog stroja. Sustav SMART LIFT podiže i zaključava vanjske rotore tijekom okretanja i drži ih na dovoljnoj udaljenosti od tla kako okretač ne bi grebao zemlju.

Okretač je, pored pogona glavnog rotora, opremljen i sigurnosnom spojkom koja štiti stroj od preopterećenja i sprječava kvarove. Preklopni mehanizam vanjskih rotora u kombinaciji sa spojnicom za prste omogućuje savijanje za 180° u kompaktnom transportnom položaju.

"SPIDER 915|8 je okretan i jednostavan za upotrebu, a istovremeno osigurava visoku produktivnost i učinkovitost okretanja krme“, poručuju iz tvrtke. 

Za više informacija o novim modelima okretača možete se obratiti tvrtki SIP na jedan od niže navedenih kontakata. 


Fotoprilog


Tagovi

SIP Rotorki okretač Spider 915|8 Spider 1300|12 T Stočna hrana Krma


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

SIP Strojna industrija d.d.

Juhartova ulica 2, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, Slovenija
tel: +386 (0) 3 703 85 00, e-mail: zeljko.sostaric@sip.si web: https://www.sip.si/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]