Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toty 2021
  • 13.12.2020. 07:30

Skandinavska rješenja za mnoge probleme - TotY finalisti Valtra G 135 Versu i F 105

Serija G najnoviji je odgovor na zahtjeve kupaca prema traktorima i njihovim značajkama. To je mali, ali divovski, kompaktan višenamjenski stroj. S druge strane, modeli F savršen su izbor za poslove u voćnjaku i vinogradu

Foto: Valtra
  • 402
  • 39
  • 0

Finski proizvođač traktora Valtra ove je godine za izbor TotY nominirao dva kandidata. Jedan je u kategoriji univerzalnih, tipičan višenamjenski model G 135 Versu, a drugi iz serije F 105, finalist za najbolji specijalizirani traktor.

"U Valtri nam je u fokusu upoznati naše kupce, razumjeti njihove potrebe i pružiti im najbolje iskustvo. Serija G najnoviji je odgovor na njihove zahtjeve kada je riječ o traktorima i njihovim značajkama. To je mali, ali divovski, kompaktan višenamjenski stroj koji korisniku omogućuje ugodno obavljanje posla. S druge strane, modeli F savršen su izbor za poslove u voćnjaku i vinogradu“, kaže potpredsjednik sektora prodaje i marketinga Mikko Lehikoinen.

Agco Power četverocilindrični turbo motor

Finalista G 135 odlikuje 4,4-litreni Agco Power četverocilindrični turbo motor koji maksimalnu snagu od 135 konjskih snaga postiže na 2.000 okretaja u minuti, a najveći okretni moment od 550 Nm (560 Nm pod pojačanjem) na 1.500 o/min. Motor je u skladu s emisijom Stage V (EURO VI) bez recirkulacije ispušnih plinova koristeći DOC/SCR/DPF kombinaciju.

Odličan za mješovite farme

Traktor ima napredni power lift i učinkovitu radnu hidrauliku. Active i Versu inačice nude zatvoreni središnji sustav protoka hidraulike osjetljive na opterećenje, a veliki kapaciteti hidrauličke pumpe (100/110 l / min) jamče brzinu, jednostavnost uporabe i potpunu kontrolu stroja. Naš ovogodišnji finalist je Versu model, AGCO HiTech6 mehaničkog prijenosa s 24x24 brzine od najmanjih 1,6 do naviše 40 km/h, s opcijom 'puzeće' brzine od 120 m/h, idealne, primjerice, u uzgoju povrća.

Težina bez opterećenja mu je 5.140 kg, a najveća radna 9.500 kg.

Precizno uz SmartTouch kontrolu

Ova serija ujedno je i prva koja u segmentu traktora srednje snage nudi nagrađivani SmartTouch upravljački sustav koji omogućuje precizno korištenje. Ima modernu i prostranu kabinu s 5,7 m2 stakla, uključujući 0,35 m2 na panoramskom krovu. Suspenzija kabine dodatno povećava udobnost zajedno s grijanim retrovizorima, klima uređajem, dodatnim grijačem kabine i USB utičnicom za punjenje koji su dostupni s pomoćnim napajanjem.

SmartTouch funkcija olakšava radni dan 

Također, dizajniran je kao idealan traktor za obavljanje zadataka s prednjim utovarivačem. "Nudi izvrsnu vidljivost, dobru raspodjelu težine, prednji utovarivač integriran u podvozje, hidrauličko pomagalo koje automatski povećava brzinu motora te Live 3 značajku koja omogućuje istodobnu upotrebu do tri različite funkcije prednjeg utovarivača", pojašnjavaju inženjeri Valtre.

Velika prednost G serije je ta što su strojevi dostupni odmah jer je proizvodnja već započela. U Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj kao i u Hrvatskoj, kupci ih mogu od rujna ove godine rezervirati putem interneta.

Za voćare i vinogradare idealan F 105

Finalist kojega predstavljamo u kategoriji specijaliziranih traktora širok je 1,6, dugačak skoro 4 i visok 2,5 metra. Sadrži vrlo učinkovit i kompaktan 3,4-litreni common rail motor (Stage III B) i elektroničko upravljanje s dvije RPM memorije. Maksimalna snaga motora mu je 103,2 KS.

Posebno oblikovana šasija u kombinaciji s prednjom osovinom omogućuje kut kotača od 55 stupnjeva. 

U ovom paketu dolazi mjenjač iz Carraro radionice s 24+12 brzine (od 0,5 do 40 km/h) i hidrauličkom promjenom smjera.

U ponudi su varijante sa i bez kabine

"Posebni poslovi zahtijevaju velik broj brzina, a isplativi mehanički prijenos 24+24R sa sinkronim shuttleom nudi pravu brzinu za svaki zadatak“, ističu iz Valtre i ovu opciju.

Na raspolaganju je hidraulika protoka 66,8 litara u minuti uz dodatnih 29,8 l/min za upravljački sustav. Podizni kapacitet stražnje hidraulike je 3.000, a prednje 1.700 kg.

Steyr sa 6240 Absolut CVT prvi put u najsnažnijoj TotY kategoriji

Inače, F serija ima četiri modela, 75, 85, 95 i 105, a možete odabrati traktor sa ili bez kabine (širine 1,5 - 1,8 m) ili se odlučiti za uski model (1,3 - 1,5 m širine). Što se tiče samih kabina, iako su kompaktne veličine i dalje su udobne, ergonomske, s velikom vidljivošću i kontrolama s desne strane.


Fotoprilog


Tagovi

Valtra G 135 F105 Toty 2021 Agco Power Višenamjenski traktor Traktor godine SmartTouch


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]