Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Domaće mlijeko
  • 16.12.2014. 12:55

Što se krije iza ove reklame?

SPAR je dao podršku lokalnoj proizvodnji hrane. Iza ove reklame krije se spremnost na udruživanje i poduzetnička pronicljivost mljekara iz Zlatne doline!

  • 1.366
  • 170
  • 0

Iza reklame koju ćete pogledati skriva se dugogodišnji rad obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u uzgoju simentalskog goveda i proizvodnji mlijeka. Posljedica je to poduzetničke pronicljivosti jedne obitelji da pokrene preradu i distribuciju mlijeka otkupljenog od mljekara iz najbliže okolice.

Posljedica je to spremnosti na udruživanje i učenje od sebi sličnih iz drugih država. Zajednički nastup i potreba za zaštitom vlastitih vrijednosti iznjedrila je, tu gdje živimo, radeći svakodnevno i naporno, uspjeh za domaće proizvođače. I sve to u razdoblju od punih 25 godina. Ne preko noći!

Mlijeko iz Zlatne doline

Jednostavno i korak po korak, od jedne krave i 20 litara mlijeka. Od skromne štalice i garaže iz kojih se odvažilo krenuti u nepoznato, savladavši do sada mnoge probleme. Vlastitim sredstvima i svojom glavom, preuzevši odgovornost prvenstveno prema samima sebi, a onda i u zajednici, jedni prema drugima.

Pozitivan primjer iz života u Slavoniji

"Ponosni smo na naše mlijeko, ponosni smo na naša obiteljska gospodarstava koja su opstala proizvodeći ga, ponosni smo na lokalnu mljekaru BiZ koja ga prerađuje i distribuira i znak kvalitete Mlijeko iz Zlatne doline, garantiran od samih proizvođača kroz Udrugu uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine koja je nositelj istog", kažu iz Udruge.

"Naravno i na započetu suradnju sa globalnom kompanijom SPAR (INTERSPAR) koja je prepoznala našu inicijativu i zalažući se za partnerstvo uložila u budućnost lokalne proizvodnje hrane. Direktno podupirući tim putem domaće, zdravo, pravo i opet, lokalno. Danas nam je to izuzetno važno.

Prepoznajte nas i Vi. Okusite uistinu pravo svježe mlijeko iz Zlatne doline koje se ne smije baciti. Savjet: ako Vam se kojim slučajem mlijeko ukiseli učinite od njega pravi domaći svježi sir i kušajte ga sa užitkom. Ističemo to s pravim razlogom. Probajte!"

SPAR - svježe mlijeko from KINOTEKA on Vimeo.


Tagovi

Zlatna dolina Simentalsko govedo Proizvodnja mlijeka Udruživanje Štalica Slavonija Pozitivan primjer SPAR Udruga uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine Lokalna proizvodnja hrane Svježe mlijeko Sir


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."