Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada RH
  • 26.08.2021. 15:30

Stočarima osigurana potpora od gotovo šest milijuna kuna u naredne tri godine

Potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi od 2021. do 2023. godine iznosit će 500.000 kuna za svaku godinu

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.544
  • 524
  • 0

Vlada je na posljednjoj sjednici, između ostaloga, prihvatila programe sufinanciranja i unaprjeđenja rada uzgojnih stočarskih udruženja i uzgoja izvornih pasmina peradi.

Programom potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje od 2021. do 2023. godine, iz državnog proračuna za te se namjene osigurava 1,9 milijuna kuna u prvoj i po dva milijuna u kuna u druge dvije godine provedbe.

Sufinancirat će se administrativni troškovi ustrojavanja i vođenja matičnih knjiga, troškovi ispitivanja koja provode uzgojna udruženja ili netko drugi u njihovo ime radi utvrđivanja genetske kakvoće ili prinosa stoke, uz iznimku provjera koje provodi vlasnik stoke kao i rutinskih provjera kakvoće mlijeka. Program obuhvaća i sufinanciranje troškova edukacije i informiranja uzgajivača stoke o provedbi uzgojnih programa, kao i sudjelovanje u radu nacionalnih i međunarodnih organizacija i skupova iz područja provedbe uzgojno - selekcijskog rada u stočarstvu.

Potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine iznosit će prema prihvaćenom programu 500 tisuća kuna za svaku godinu.

Uzgoj izvornih pasmina domaćih životinja, među kojima i izvornih pasmina peradi od iznimnog je značaja, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Istaknula je da su izvorne pasmine uz tradicijsku i proizvodnu vrijednost, značajne i sa stajališta očuvanja genotipova životinja koje su izrazito prilagođene promjenjivim okolišnim uvjetima.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Vlada RH Potpore stočarima Uzgajivači peradi Splitska Sjeverna luka Oporezivanje Egipat

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]