Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baby beef
  • 12.11.2021. 15:55
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Udruga Baby Beef zatražila potporu i pomoć države uzgajivačima junadi

Stočna hrana je poskupjela, dok je cijena mesa ostala stabilna i nije pratila to poskupljenje, rekao je Zvonko Širjan, novi predsjednik udruge Baby beef.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 1.256
  • 218
  • 3

Udruga za tov i uzgoj goveda Baby Beef zatražila je u petak pomoć države uzgajivačima u ostvarenju troškovne konkurentnosti i plasmanu domaće junetine u natjecanju s uvozom mesa slabije kakvoće. 

Cilj Udruge i dalje je mladu hrvatsku junetinu, plasirati na police u trgovinama, restorane i hotele, rekao je novi predsjednik udruge Baby beef Zvonko Širjan, koji je izabran na danas održanoj godišnjoj izbornoj skupštini održanoj na prostoru Bjelovarskog sajma u Gudovcu.

Stočna hrana je poskupjela, dok je cijena mesa ostala stabilna i nije pratila to poskupljenje, kaže Širjan i dodaje da zbog visoke cijene stočne hrane stočari gube četiri do pet kuna do kilogramu mesa.

Stoga, kako bi "preživjeli zimu", nužna je intervencija resornog ministarstva, smatra on.

"Kao jednu od kratkoročnih mjera očekujemo intervenciju države. Kroz označavanje proizvoda želimo dobiti više cijene koje će pomoći našem sektoru da opstane. Predlažemo i otvaranje tržišta poput turskog i izraelskog te svakako očekujemo da se promoviraju hrvatski proizvođači i da se kroz maloprodaju prodaje hrvatsko, a ne samo iz uvoza”, poručuje predsjednik udruge..

Rekao je i da su uspjeli brendirati baby beef i na tome će i dalje raditi. Udruga treba odgovoriti na sve izazove vremena i globalna kretanja gdje meso koje dolazi u hrvatske trgovine ima daleko nižu cijenu i tomu se moraju pokušati oduprijeti.

"Kod naših potrošača želimo se prezentirati kao ozbiljni proizvođači koji mogu garantirati kvalitetu, sigurnost i zdrav proizvod s hrvatskih farmi”, zaključio je. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Baby beef Uzgajivači junadi Zvnko Širjan Intervencija države

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]