Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj muznih krava
  • 15.07.2021. 12:00

Zaustavimo toplinski stres: Kampanja i edukativni videozapisi za proizvođače mlijeka

Alltechovi stručnjaci savjetuju kako zaustaviti toplinski stres na mliječnim farmama.

Foto: Lucija Bencarić
  • 286
  • 48
  • 0

Alltech, svjetska kompanija na području hranidbe životinja različitim alatima pokušava stočarima diljem Europe pomoći prevladati toplinski stres na mliječnim farmama te tako smanjiti negativne učinke na životinje, ali i smanjenje profitabilnosti.

Tako su nedavno pokrenuli kampanju "Zaustavimo toplinski stres" ("Stop heat becoming a stress") koja sadrži pet ključnih rizičnih područja - krmiva, telad, junad, krave u laktaciji i krave u prijelaznom periodu, a na koje je potrebno obratiti pažnju kako bi se spriječila ova nepoželjna pojava. 

Nadalje, u sklopu kampanje, okupili su i skupinu stručnjaka koji su snimili videozapise s praktičnim savjetima za sprječavanje toplinskog stresa na mliječnim farmama. Pomoću njih farmeri mogu brzo prepoznati znakove i uvesti promjene u nastambama i okolišu, hranidbi i nutritivnim rješenjima koje će im pomoći u nadvladavanju ovog stresa.  

Pet ključnih rizičnih područja

Serija videozapisa uključuje spomenutih pet ključnih rizičnih područja. O tome kako identificirati i spriječiti negativne učinke toplinskog stresa u krmivima savjetuju dr. Helen Warren, europska tehnička direktorica za preživače u Alltech-u i dr. Dave Davies, Silage Solutions Ltd. 

Zatim, Warren i dr. Anna Catharina Berge iz tvrtke Berge Veterinary Consulting raspravljaju o pokazateljima kod teladi i kako najbolje riješiti njegove negativne učinke, dok Maria Agovino, europska komercijalna tehnička direktorica za preživače u Alltechu i Dr. Paolo Colturato, Paragon s.n.c razmatraju utjecaj na junice i daju najbolja rješenja tih problema.

Jedna od tema je i krave u laktaciji o kojima savjetuju Agovino i dr. Richard Erk Echeverri, tehnički director u ICF LARGE ANIMALS, a koji možete pogledati ovdje.

Posljednji, ali ne i manje važan video vezan je za krave u prijelaznom periodu, a dr. Warren, dr. Colturato i dr. Richard Erk Echeverri otkrivaju koji su simptomi u tom periodu i kako ih riješiti. 

Pet ključnih rizičnih područja

Poljoprivrednicima je također dostupan kratak vodič koji sadrži savjete za sprječavanje toplinskog stresa predstavljeni u videozapisima, a koji pomaže prepoznati različite znakove toplinskog stresa kako bi nadvladali negativne učinke.

Više informacija o kampanji možete pronaći ovdje. Također, prijavom dolje na dnu iste stranice možete zatražiti besplatno i ostala četiri videa. 


Tagovi

Alltech Kampanja Toplinski stres Edukativni video


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Alltech Hrvatska d.o.o.

Josipa Lončara 3, 10090 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 2339 588, fax: +385 1 2339 008, e-mail: amasar@alltech.com web: https://www.alltech.com/hr-hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]