Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trihineloza
  • 30.11.2015. 10:25

Županija sprečava širenje trihinele

Brodsko-posavska županija jedina u RH zajedno sa tri klaonice nastavlja suradnju po pitanju sprečavanja širenja trihinele.

  • 275
  • 10
  • 0

Brodsko-posavska županija jedina u RH zajedno sa tri klaonice nastavlja suradnju po pitanju sprečavanja širenja trihinele. Projekt se provodi već 14 godina, a tijekom kojih je gotovo 24 tisuće tovljenika prošlo kroz klaoničke subjekte. Ciljevi projekta su između ostalog, sprečavanje širenja trihinele, gdje su ostvareni odlični rezultati.

"Raduje me što je naša ideja opstala toliko dugo i što smo uspješno po pitanju zaštite potrošača. Imali smo preko dvije tisuće dokazanih zaraza godišnje u 2001. godini, a danas nemamo nijedan slučaj", govori Damir Agičić, županijski veterinarski inspektor.

Brodsko-posavska županija jedina je koja provodi ovu mjeru, a u nju je utrošeno nešto više od milijun kuna. Župan Marušić ističe kako je bitno zbrinjavanje klaoničkog otpada na pravilan način te sprečavanje zaraze trihinelom, a to su benefiti ostvareni potpisivanjem ugovora. I ove godine je predviđeno 100 tisuća kuna za provedbu projekta.

Suradnja je ostvarena s tri klaonička subjekta na području županije, Bebrinka, Jagodanović i Stjepan Komerc.


Tagovi

Slavonsko-brodska županija Projekt Trihinela Klaonice Danijel Marušić Damir Agičić


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]