Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porodično pošumljavanje
  • 02.11.2017. 20:00

Deca u Beču svake godine posade 10.000 stabala

Projekat se sprovodi još od 1984. godine, a zahvaljujući sadnji novog drveća, šumsko područje Beča se svake godine proširi za dodatnih 20.000 metara kvadratnih.

  • 420
  • 19
  • 0

U Beču se svake jeseni u okviru projekta porodičnog pošumljavanja posadi nekoliko hiljada novih stabala.

Ovogodišnja porodična akcija pošumljavanja održana je u 21. bečkom okrugu Leopoldau, a roditeljima i deci su u sadnji 10.500 komada drveća i grmlja pomogli šumari bečke Gradske službe za upravljanje šumama i poljoprivrednim površinama MA 49.

"Zelene površine čine preko 50 odsto gradske površine Beča, što znatno poboljšava kvalitetu života u njemu. Raduje me što zelene površine uz pomoć mladih stanovnika i dalje rastu", kazala je tom prilikom članica gradskog veća za ekologiju Uli Sima.

Projekat se sprovodi još od 1984. godine, a zahvaljujući sadnji novog drveća, šumsko područje Beča se svake godine proširi za dodatnih 20.000 metara kvadratnih. Do danas je posađeno oko 320.000 stabala javora, hrasta, jasena i drugog vrednog drveća, čime je stvoreno 64 hektara nove šume.

Bečki zeleni pojas je 1905. godine proglašen zaštićenim šumskim područjem, a Beč se od tada sistematski trudi da ga održavati i povećava.

Izvor i foto: Inostrana kancelarija grada Beča


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao