Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ForestEye
  • 17.12.2016. 10:00

Do zaštite prirode kroz edukativni centar Homar

U okviru Projekta ForestEye Zaštita prirode i okoliša od šumskih požara, otvoren je edukativno informativni centar Homar Glamoč.

Foto: hbsume.ba
  • 407
  • 19
  • 0

Otvoren je edukativno informativni centar Homar Glamoč u okviru Projekta ForestEye Zaštita prirode i okoliša od šumskih požara. Projekt financira Europska unija, kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II - Prekogranična suradnja, i projektni partneri u ukupnom iznosu od 651.524 eura. U provedbi sudjeluju partneri iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i to: Hrvatske šume, ŠGD Hercegbosanske šume, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Ministarstvo znanosti, obrazovanja, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Glavni cilj projekta, naglašeno je, podizanje je kvalitete života u graničnom području Splitsko- dalmatinske županije, Hercegovine i Sjeverozapadne regije kroz smanjenje rizika od prirodnih nesreća uzrokovanih šumskim požarima.

Simbolična sadnja drveća

Centar će imati značaj za širu lokalnu zajednicu nastavkom edukativnih i sličnih aktivnosti koje se namjeravaju provoditi u budućem periodu kroz održivost projekta ForestEye i ostale aktivnosti koje provodi ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres.

Edukativno informativni centar Homar službeno je otvoren simboličnom sadnjom drveća ispred centra u kojoj su sudjelovali: predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, načelnik općine Glamoč Radovan Marković, predstavnik Ministarstva znanosti prosvjete kulture i športa Kantona 10 (Hercegbosanske županije) Mate Spajić, voditelj projekta Zoran Šunjić ispred Hrvatskih šuma i v.d. generalni direktor Hercegbosanskih šuma Draško Brnić.

Foto: hbsume.ba


Tagovi

Hercegbosanske šume Glamoč Edukativno informativni centar ForestEye


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.