Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumske krađe
  • 14.02.2020. 12:30

Hrastovi meta šumskih kradljivaca, policija uputila apel vlasnicima

Kada primijetite da su vam iz šume ukradena drva, odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192 ili se osobno javite u najbližu policijsku postaju, upućen je apel vlasnicima.

Foto: Pixabay/photochur (ilustracija)
  • 5.209
  • 261
  • 0

Hrast je vrhunsko drvo, a sudeći prema izvješćima policijskih uprava diljem zemlje, očito je da tu činjenicu dobro znaju i kradljivci. Naime, Policijska uprava međimurska izvijestila je da je između 3. siječnja i 12. veljače 2020. godine u poljskom predjelu zvanom "Banjica" nedaleko Goričana, nepoznati počinitelj porušio i ukrao stablo hrasta vrijednosti nekoliko tisuća kuna. 

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke, pak, prijavljena je krađa drva, počinjena u prosincu prošle godine, u šumi na području mjesta Desna Martinska Ves, općina Martinska Ves, u kojoj je nepoznati počinitelj posjekao 3 stabla hrasta, čime je vlasnika šume oštetio za oko 14.600 kuna. Protiv počinitelja, za kojim se traga, podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U Policijskoj postaji Duga Resa, pri PU karlovačkoj, zaprimljena je u ponedjeljak, 10. veljače, prijava 50-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj unatrag pet godina u Vukovoj Gorici posjekao i otuđio stabla hrasta u vrijednosti većoj od 9.000 kuna.

Zbog učestale krađe stabala, međimurska je policija objavila i apel vlasnicima. "Upućujemo apel svim vlasnicima šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedničkom snagama i učinkovitom suradnjom spriječili šumske krađe. Svakako, molimo građane da šumske krađe prijavljuju odmah po saznanju jer tada postoji veća mogućnost da se kriminalističkim istraživanjima prikupe sva relevantna i korisna saznanja, a koja bi potom mogla doprinijeti otkrivanju počinitelja i eventualno poslužiti kao dokaz u sudskom postupku.

Kada primijetite da su vam iz šume ukradena drva, odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192 ili se osobno javite u najbližu policijsku postaju", zaključuje policija. 


Tagovi

Šumske krađe Krađe stabala Hrast Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).